lauantai 11. helmikuuta 2012

Pipo päähän!

Ajanhermoilla oleva aihe; talvipukeutuminen. Ulkona on -30c, koirasikaan ei halua lähteä ulos, mutta sinun on pakko mennä. Tuntuu siltä, että ihan sama mitä laittaa päälle, kylmä tulee kuitenkin! Monesti siis nakkaamme päälle kaikki lämpimimmät neuleemme ja paksut toppatakit, mikä on fiksua. (Jos yhdisteltynä oikein.)

Teineillä (ja satunnaisesti joillain muillakin) on kuitenkin hieman erilainen käsitys talvipukeutumisesta, mikä ainakin minua hiukan hämmästyttää. Ulos mennään lähes alasti, ilman pipoa ja hanskoja, legginssit tai jegginssit jalassa, samat tennarit kuin kesällä. Ja sitten huudellaan tuskissaan että on KYLMÄ!! Samalla kuvitellaan että näytetään tosi muodikkailta punaisten paleltuneiden korvien ja sormien kanssa. Puhumattakaan nuhista ja muista terveyshaitoista mitä alasti riekkumisesta tulee. Aluksi ihmettelin mistähän moinen johtuu, että mitä vähemmän vaatetta talvella sinulla on, sitä coolimpi olet, mutta sitten hoksasin!

Meidän kaikkien suuret rakkaat muoti-ikonimme tulevat jenkeistä, jossa pakkanen käy korkeintaan -10 paikkeilla. Se ei vielä vaadi niin paljoa pukeutumista kuin Suomen olosuhteet, eli pipon ja hanskat voi huoletta jättää kotiin. Tukka kivasti hulmuten J-Lo kävelee Hollywoodin kaduilla mainostaen talven uusimpia Must- have farkkuja.Ilman pipoja ja hanskoja. (no okei kuvassa on hanskat). Huomatkaan myös muut kuvassa oliat! En toki halvenna Hollywood- pukeutumista, minusta se on kiehtovaa ja ihanaa, mutta Suomen talveen se ei oikein sovi. Kaikki eivät kuitenkaan tätä ole hoksanneet.
(Todistusainoistoa löydätte yksinkertaisesti googlaamalla winter looks kuvahakuun!)

Mutta arvon leidit ja herrat, minulla on järisyttäviä uutisia! Talvella voi pukeutua lämpimästi sekä muodikkaasti samaan aikaan! WAAAAU! :)

Aloitetaan ihan takista. Kannattaa valita takki, joka imartelee sinun muotojasi, ja joka näyttää sinulta. Älä tyydy heti ensimmäiseen minkä näet, vaan käy loputtoman sovittamisen tuska läpi, ja tulet löytämään mieluisesi. Tärkeintä on, että koet olosi hyväksi siinä takissa, ja se on lämmin!
Ole rohkea, kokeile värikkäitä ja erikoisia malleja. Monesti ne mallit joista mietitään että "nääh, ei se käy mulle" voivat ollakkin juuri sinulle tarkoitattuja! Värit ovat myös suuri extra talvipukeutumiseen, koska maisemat ovat kuin musta-valkokuvista! Punainen takki ja voilá! Meillä on trendikäs talvinen punahillka :)
Miehille valikoima ei ole niin suuri, ja väriskaala menee yleensä harmaasta mustaan. Tyylikäs miesten takki on omistajansa näköinen, mutta siisti. Musta "kansitakki" esimerkiksi on hyvä valinta. 

Talvella laitetaan housut jalkaan. Voit laittaa edelleen lempifarkkusi jalkaan, kunhan laitat alle vaikka niinsanotut "seksintappajat" eli kalsarit. Kukaan ei tule näkemään että sinulla on siellä hienojen farkkujen alla kalsarit tai muut paksut sukkahousut jne. Tosi kylmällä ilmalla laittaisin ihan kunnon toppahousut jalkaan. Toppavaatteisiin kannattaa muutenkin santsata rahaa. Kun ostat kerralla mieluiset ja laadukkaat toppavaatteet, niitä ei tarvitse olla ostamassa joka vuosi. Pidä myös huolta vaatteistasi, mikä vähentää rahanmenoa entisestään :)

Talviasusteilla voi muuttaa lookkiasi täysin, ja tehdä siitä hyvinkin muodikkaan! Ajatellaan että omistaisit mustan pitkän talvitakin. Haluat näyttää nuorekkaalta ja leikkisältä, mutta eihän talvella voi, kun on niin kylmä.. VÄÄRIN! Osta mustan takin lisäksi vaikka värikkäät hanskat, pipo ja huivi :)
Vanhempi nainen, joka haluaa näyttää arvokkaalta, mutta silti tyylikkäältä, voi santsata kunnon nahkahanikkaisiin, komeaan huiviin ja tyyliinsopivaan pipoon. Asusteilla saat siis tehtyä asustasi juuri sellaisen kuin haluat, eivätkä ne monesti maksa mammonaa. Esimerkiksi henkkamaukalta saat hanskoja ja pipoja ihan pilkkahintaan. :) Asusteet eivät ole myöskään kiellettyjä miehiltä. Siistit hanskat, huivi ja pipo täydentävät ilmettä, joskus jopa saavat näyttämään upeammalta! Tarkoitukseni ei ole muokata kaikista miehistä fruittareita, vaan avata heidän silmiään erilaiselle pukeutumiselle.

Kengät ovat kai sanomattakin selvää. Hyvät kengät, mitkä ovat lämpimät ja laadukkaat säästävät sinun varpaasi ja jalkasi paleltumilta ja kivulta. Harkitse myös ostavasi talvipohjalliset, mitkä lämmittävät myös vähemmän lämpimissä kengissä. :)

Siinä taisi olla kaikki mitä minulla oli sanottavaa talvipukeutumisesta. Myöhemmin ajankanssa laitan tietoa vartalanmuodoille sopivista malleista ja tyyleistä. :) Kysyä saa, ja vastaan mielelläni! :)
Kuvat lisään pian!
Kiitos!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti