perjantai 13. huhtikuuta 2012

Värianalyysin salaisuus. ;)

Värianalyysiä pidetään hirmuisen vaikeana asiana, jonka vain alanammattilainen osaa tehdä. Tottakai, alanammattilaisella on kokemusta värianalyysin tekemisestä, mutta kukatahansa muukin pystyy tekemään itselleen tai kaverilleen värianalyysin. Ja hassua kyllä, monella ihmisellä on jo kaapissaan itselleen sopivia värejä, vaikka sitä ei aina ajatellakkaan tietoisesti. ;)
Kaikille vielä pieni info mitä värianalyysi itsessään on;
Värianalyysissä selvitetään henkilölle sopivat värit ja sävyt erilaisten väriliinojen avulla. Monesti tulokset jaotellaan 4 eri kategoriaan; Talvi, kevät, kesä ja syksy. Vuodenaika kuvaa henkilölle sopivia värejä, kuten esim. syksyn väreistä kaikki varmaan voivat kuvitella mittä ne sisältävät. Miehillä värianalyysi tulokset voivat olla erilaiset.

Mutta nyt itse asiaan. Nämä tarvitset:
- Erivärisiä vaatetita (loistava idis kokeilla värianalyysiä esim. vaatekaupassa. Varsinkin nyt kun on hurjasti värejä ;))
- Mielellään luonnollinen päivänvalo.
- Meikittömyys on plussaa.
- Kaveri mukaan kertomaan oma mielipiteensä :)

Eli, erivärisiä ja sävyisiä vaateita. Laita vaate lähelle kasvojasi ja katso minkälaisen heijastuksen se kasvoillesi tekee.

Tarkkaile seuraavia asioita:
- Mitä tapahtuu silmienvärille? Tulevatko niistä kirkkaammat vai utuisemmat.
- Ihon sävyä. Saako väri kasvosi hehkumaan vai tuleeko ilmeestäsi väsyneen näköinen.
- Näyttääkö ihosi kirkkaammalta vai tulevatko juonteet herkemmin esille?
- Huulien sävyerot
- Miten hiustesi väri reagoi paidan väriin? Saako se hiukset näyttämään nätimmiltä, vai hukkuvatko ne väriin?

Koko värianalyysi on siis lähinnä kiinni mielipiteestä. Jonkin aikaa värejä kokeiltua rupeaa hoksaamaan minkä sävyiset värit eivät käy, ja mitkä ovat juuri sinun juttusi. Ota huomioon, että värjätyt hiukset ja meikki voivat muuttaa tulosta!! Parempi siis olla naturell ;)

Tässä vielä minun koosteet värityypeistä. :) Saatat selvittää oman värityyppisi jo pelkästään näiden avulla ;)

Talvi
Väreiltään talvityyppi on kylmä. Hänelle käyvät raikkaat-, kirkkaat-, voimakkaat- ja kontrastivärit. Talvesta tulee mieleen raikas ja virkeä, eika talvelle käy murretut ja sumennetut värit. Ostoksille mennessä kannaattaa siis miettiä seuraavia sanoja; puhdas, sinipohjainen, voimakas, kirpeä, raikas, jäinen.

Talvityyppiä kuvaa hyvin seuraavanalinen henkilö;
- Hyvin vaalea iho
- Tummat hiukset
- Tummanruskeat, siniset tai vihreät silmät

Tässä muutamia värejä jotka käyvät hyvin talvityypille;
Vitivalkoinen, harmaanbeige, harmaa, musta on täysin talvityypin väri, laivastonsininen, voimakas turkoosi, puhdas vihreä, shokkipinkki, joulunpunainen (kyllä, tämä on kylmä väri), kirkas sitruuna, purppura.

Koruissa suosi hopeaa

Vältä näitä;
Ruskea, hiekanruskea, lyijy, ruusunharmaa, harmaanruskea, sammal, keltaoranssi.


Kevät
Kevättyyppi on lämmin tyyppi. :) Kultapohjaiset värit käyvät hänelle todella hyvin. Väreissä voi olla myös upeaa kirkkautta. Ostoksille mennessä pidä seuraavat asiat mielessä; lämmin, kirkas, raikas, iloinen.

Kevättyyppi näyttää tältä;
- Kirkas, lämmin iho. Pohjavärinä on kulta. Joskus myös punainen, mutta hyvin todennäköisesti se on lämmin punainen. ;) Voi esiintyä myös vähän vaaleasävyisyyttä ,mutta se ei ole hallitsevaa.
- Silmien väri voi olla mitä vain turkoosista vaalean ruskeaan.
- Hiukset voivat olla tummanruskeasta vaaleaan blondiin. Jotku omaavat myös punasävyiset hiukset.

Tässä muutamia värejä jotka käyvät hyvin kevättyypille;
Luonnonvalkoinen, betoni, kameli, taivaan sininen, lämmin turkoosi, omenan vihreä, persikka, kirkas keltainen.

Koruissa suosi kultaa

Vältä: Oranssit, musta, liian puhtaat värit, esim puhtaan punianen, shokkivärit..
kevät
Kesä
Kesätyyppi on kaikille yllätykseksi viileäsävyinen. Kesätyypille käyvät hyvin kaikenlaiset siniset ja  vihreät. Vastavärinä myös erilaiset punaiset ovat tyylikkäitä. Kun menet ostoksille kirjoita listaan nämä asiat; puuteroitu, raikas, kuulas, valkoisen sävyinen.

Kesätyypin tunnistat näistä;
- Vaalea iho. Sävyltään punertava tai sinertävä
- Kokonaisuutena viileän ja "tuhkan" värinen. Tuhka ei tarkoita tylsää ;)
- Silmät ovat harmahtavat. Eli harmaat, vihreänharmaat, sinisenharmaat..
- Hiukset ovat suomalaisille tutut maantienharmaat. Mukana saattaa olla vivahteita punaisesta tai kullasta. Väri voi olla vaalea tai tumma.

Tässä  muutamia värejä jotka sopivat kesätyypille;
Viti valkoinen, harmaabeige, nutrianruskea, farkku, kaikki pastellit, roosa, hempeät lilat, syvänsininen.

Koruissa hopea

Vältä; oranssit, kirkkaan turkoosit, yleisesti kaikki lämpimät sävyt.
kesä


Syksy
Syksytyyppi on väreiltään lämmin. Kultapohjaiset lämpimät sävyt ovat hänen juttunsa, sekä murretut ja kirkkaat värit käyvät hyvin. Ostoksille mennessä kannattaa ajatella seuraavia asioita; lämmin. runsas, kylläinen, lehti- ja maustevärit.

Syksytyyppi näyttää tältä;
- Iho on sävyltään kultaisesta pronssiin, jossa on mahdollisesti pisamia
- Hiukset voivat olla vaaleanruskeasta tummanruskeaan, jopa punertavaan.
- Silmät voivat olla ruskeat, vihreät tai sinivihreät

Tässä muutamia värejä jotka käyvät hyvin syksytyypille;
Luonnonvalkoinen, maanläheiset beiget, useimmat ruskeat, merensininen, turkoosi on nappivalinta syksytyypille, maanvihreät, lehtivihreät, kaikki oranssit, oranssinpunaiset, kanttarelli

Koruissa suosi kultaa

Vältä: kaikkea mikä sopii talvisävylle! (Mm. musta, pinkki, laivastonsininen, kova valkoinen...)

syksy


Ja tadaa! ;) Nyt jälleen kauppaan tai vaatekaapille kokeilemaan itselle sopivia värejä. Mutta ei hätää, jos vaatekaapista ei enää löydykkään mitään päällepantavaa. Voit korjata asiaa mm. huiveilla tai pikku asusteilla. Eikä tätäkään tarvitse lukea niin kirjaimellisesti. :) Itse olen talvisävyinen, mutta rakastan käyttää myös kultakoruja, enkä koe että se huonontaa minun ihonväriä mitenkään. :) Mutta hauskuuttakaa itseänne ja katsokaa mikä itse olisitte. ;)

Lisäys; 
Tämä on siis lähinnä osviittaa antava "kaava" millä voit selvittää omaa värityyppiäsi :) En siis halvenna ammattilaisten ammattitaitoa. Ammattilaisella saat kuitenkin tarkemman vastauksen ja tarkat värikartat pukeutumiseen :) Tämä on enemmän osviittaa antava. :) Jos tuntuu että värianalyysiin tekeminen ei itseltä onnistu, voi kääntyä ammattilaisen puoleen. Itsekkin värianalyysiä tehneenä voin auttaa asiassa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti