tiistai 15. toukokuuta 2012

Ohjeita YO/valmistujis- juhliin valmistuneille ja juhliin meneville.

Ihan aluksi, Onnea hirmuisesti kaikille jotka valmistuvat nyt lähiaikoina! :) Ihan teitä lämmöllä ajatellen ajattelin kasata pienen koosteen juhlista, niiden pukeutumissäännöistä ja vinkeistä. :) Myös juhliin menijöille on ohjeita pukeutumiseen ja muuhun mukavaan! ;) Muutenkin tämä ohje on aika ylespätevä muihinkin kevyempiin juhliin, kuten YO:t, rippijuhlat yms. Mutta pääpaino nyt on YO-/valmistujais -juhlissa, myöhemmin ehkä tulee juttua muista kesän juhlista ;)

Nyt itse asiaan.
Juhlakalu:
- Ole oma itsesi. Pukusi täytyy olla mukava, ja sellainen missä sinä viihdyt, ei kaikkien muiden mielipiteiden mukaan. Puvussa kuitenkin tulee vietettyä koko päivä, joten mieti sitä huolella.

- Älä tyydy ensimmäiseen vaihtoehtoon. Katsele ja tutkaile. On aika ärsyttävää huomata että viereisellä kaverilla on samanlainen mekko kuin sinulla ;) Netistä löytyy vaikka monenmoista mekkoa. ;)

- Ole ajoissa! Viimehetkellä kaikki kivat puvut ovat yleensä jo menneet, puhumattakaan parturiajoista yms.

- Jos budjettisi on rajallinen, mieti mitä voit tehdä itse, tai onko sinulla tuttavia jotka osaisivat laittaa esim. hiuksesi?


- En halua laittaa mitään tiettyjä kriteerejä puvulle, koska jokainen on oma persoonansa. Itse etiketin suhteen on vähän niinjanäin. Toiset oat vahvasti sitä mieltä että koska juhlat ovat päivällä, niin sanotusti päiväjuhlat, tulisi olkapäät peittää. Mutta itse etiketin mukaan tämä ei ole etikettivirhe jos niitä ei peitä. Selän paljastaminen sitten taas on. Siitä voi itsekukakin päätellä mitä haluaa. ;) En kuitenkaan itse ole mikään etikettinatsi, ja mielestäni etikettiä voi rikkoa vähän, jos etiketin osaa ;) Voit kuitenkin miettiä asua siltäkannalta, että  mikä menee hienovaraisuuden rajoissa ja mikä ei. Isovanhemmat ja muut vanhemmat sukulaiset eivät ehkä piukkatiukkojavesiraja- minimekkoja. Kotelomekot kuitenkin ovat mielestäni todellakin sallittuja!

- Siisteys. Silitä puku, siisti kengät, ja huolehdi että kaikki on tiptop. Et halua että YO- kuvissa mekkosi on ihan tuhannen rypyssä.

- Juhlapäivänä voit luoda vähän vahvemman ja kestävämmän meikin. On tärkeää että et joudu olemaan peilin ääressä kokoajan. (Ohjeet lopussa upeaan valmistujais meikkiin ;)) Vahvempi ei tarkoita mitään draq-queen meikkiä, vaan meikin on hyvä olla siisti, mutta tyylikäs. Ajattele myös mikä sopii sinulle ja asuusi parhaiten.

- Hiukset, oih tuo ikuinen ongelma. Mieti jälleen sitä kuka sinä olet ja mikä käy asuun. Tässä suosittelen ihan kampaajaa, jos hiustenlaitosta ei ole mitään suurempaa kokemusta, tai jos tuntuu että hiuksia ei saa yhtään mihinkään suuntaan vaikka kuinka yrittää. Kaikki ihanat kampaukset eivät kuitenkaan aina onnistu, lakin takia. Mieti siis että lakki ei pilaa kampaustasi. Nyt Sokokselle oli tullut myös YO- hiuskoristeita/pantoja. Ne olivat tosi tyylikkäitä, ja jos olisin itse saanut valita silloin niin sellaisen olisin laittanut!!
Virallinen YO- laketti
Miesten YO juhlaan vinkit löydät täältä http://eimitaanpaallepantavaa.blogspot.fi/2013/04/puku-kausi.html

Juhliin menijä;
- Jälleen kerran. Ole oma itsesi. Asu on päällä lähes koko päivän, ja haluat asun missä viihdyt ja olosi on hyvä. En kuitenkaan suosittele mitään verkkariyhdistelmää. Simppelikin asu voi olla kaunis.

- Kunnioita juhlian toiveita pukeutumisen suhteen. Jos kutsussa lukee että EI PUKUJA! Se myös tarkoittaa sitä. Silloin juhlia ei halua mitään pönötysjuhlia, vaan rennon meiningin juhlat. Jos on pukupakko, huolehdi, että asusi on oikeanlainen ja se sopii vielä päällesi.

- Siisteys ennenkaikkea. Huolehdi että vaatteet ovat silitetyt eikä niissä ole mitään reikiä yms. Puhdista juhlakengät pölyistä. Huoliteltu ilme tekee sinulle itsevarmemman olon.

- Mitä tulee meikkiin, hiuksiin ja muuhun ilmeeseen, voit tehdä niistä taas itsesi näköiset. Älä vedä paniikkia yksien juhlien takia. Mutta muista, et saa viedä huomiota pois juhlakalulta!


Tässä kuvia minun ja avomieheni valmistujaisista. Juhlat olivat talvella, mikä minulle, talvi ihmiselle, kävi paremmin kuin hyvin ;)

Oma mekkoni oli Juju & Christineltä. :)


MeikinalusvoideKoko päivän kestävä upea juhlameikki~*

1. Meikinpohjustusvoidetta
Tällä TAKAAT että meikki pysyy ja se näyttää hyvältä koko päivän. Itse tykkään vieläkin Oriflamen pohjustusvoiteesta, mutta kaupoistakin löytyy todella hyviä. Voin sanoa, se on investointi joka kannattaa. Se myös tasoittaa ihoa ja saa ihosi hehkumaan terveellä tavalla. :)
Levitä voide pohjalle sormin, sienellä.. ihan millä tykkäät. :)


2. Meikkivoide
Nevoja juhlijalle: älä panikoi meikkausta. Liika meikki tekee sinusta meikkihirmun ja valokuvissa se näkyy! Laita meikkivoidetta pienissä erissä, vähän kerrallaan ja vetelemällä, niin tiedät kokoajan missä mennään. kun tulos on lähellä mitä haluat, ala töpötellä. Pohja voi kuitenkin olla pikkaisen paksumpi kuin yleensä, koska kamera "syö" meikistä aika paljon pois. Muista, aina nenästä pois päin!3. Valokynä.
Todennäköisesti yöunesi jäävät vähille, joten korjaa tummat silmänaluset valokynällä. Taas, pienissä erin, ja katso välillä miltä se näyttää. Kuvassa muut pisteet missä valokynä näyttää hyvältä.4. Irtopuuteri
Kun pohja on kunnollinen, kiinnitä se irtopuuterilla, ei kivipuuterilla. Irtopuuteri pitää meikin paremmin kasassa, tulos on luonnollisempi, ja tarkoitettu juuri tähän. Jos tulee tilanne, että meikkiä pitää korjailla, ota silloin käyttöön kivipuuteri.


5. Silmät
Mieti mitä haluat laittaa silmäluomillesi. Hauskoja ideoita ovat esim. mekon värinen luomiväri, jonkun pienen yksityiskohdan värinen luomiväri, tai ihan vastaväri. Simppelin lookin saat kun vain rajaat silmäsi hyvin, ja liiallisen sotkuisuuden vaara on eliminoitu. Minäkin lisäsin tummempaa meikkiä vasta iltameininkeihin. :) Voit käyttää kolmea, neljääkin eri väriä, jos meikkaaminen on sinulle tuttua. Perussääntö on kuitenkin että silmäkulmaan vaalea, ja ulommas tummenee. Illanmenoja varten harmaa tai ruskea ei ole paras vaihtoehto, koska monesti ne muuttuvat tunkkaisen näköisiksi. Perus smokey eyes ohje sopii hyvin myös muihinkin väreihin kuin tummaan. ;)

6. Kulmat.
Jos laitat tummempaa meikkiä silmiin, varmista että laitat myös kulmasi. Kulmienvärjäys on loistovaihtoehto tälle, kunhan muistat värjätä ne ajoissa. Jos ei, käytä kulmakynää, ja varovasti väriä lisäten.  Jos kynän mukana ei ole harjaa millä tasoittaa väriä, voit käyttää ripsiharjaa. ;) Kulmienvärjäys onnistuu myös väliaikaisesti luomivärillä. Väristä tulee pehmeämpi, ja vähemmän kokeneempana se saattaakin olla parempi vaihtoehto.

7. Huulet
Oman maun mukkaan. Nyt on ollut monessa paikassa että on ihan ok korostaa huulia ja silmiä yhtäaikaa, mutta sen on taas jokaisen oma maku asia..... ;) Hillityssä mielessä minun mielestäni myös mutta suosin että korostat vain joko silmiä tai huulia. Voit rajata huulet kevyesti jollain luonnollisella sävyllä, että ne saavat vähän buustia.


8. Viimeistely
Ripsien kanssa voit miettiä että haluatko laittaa pidennykset vai annatko olla au naturell. Jos menet naturellina, taivuta ripset aluksi. Lisää ripsiväri hieman sahaten, joten ripsistä tulevat enemmän erotellut ja ne näyttävät tuuheammilta.
Mieti myös laitatko poskipunaa ja/tai aurinkopuuteria. Kuvassa poskipunan kohta. Jos laitat aurinkopuuteria, se tulee _juuuri_ poskipunan alle, ettei tule mitään michelinmies efektiä. Poskipuna sivulta nenäänpäin poskiluun mukaisesti, aurinkopuuteri noin korvannipukan kohdalta venemäisesti huuliinpäin.

Ja näin! Tässä minun esimerkkini juhlameikistä, mutta muistakaa, menkää ihan omana itsenänne juhliinne ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti