maanantai 19. maaliskuuta 2012

Kynsihulluus!

Nyt minuun on viimeaikoina purrut joku kynsikärpänen, ja uudet lakat pitää olla laittamassa melkein joka ikinen päivä! (Saapahan harjoitusta ;)). Lakanpoistoainekkin hupeni täysin nolliin tällä viikolla :D hahaah!
Kynsien tekemisestä minulla ei ole mitään suurempaa tietoa. Yhden kurssin olen käynyt, joka oli parituntinen, venäjästä huonosti käännetty suomeksi, mutta siitäkin jo selvisi jotain. :) Jaan siis tietämykseni!

Kerron siis omat kynsien/käsien  hoitovinkit, ovathan kädet kuitenkin melkein kokoajan esillä, eikä rikkinäisiä kynsinauhoja tai lohkeilleita kynsiä ole mukava piiloitella. Ja pieneen kynsienviilailuun on aina aikaa ;) Jokaisella on kuitenkin omat rutiininsa, mutta tämän olen kokenut hyväksi, ja suosittelen muillekkin ;)

Käsien kosteutus on ensitärkeää käsien hoidossa. Kädet eivät täten kuivu ja tunnu pahalta, etenkin talvella. Itse koen että kynsinauhatkin pysyvät parempina. Ihan perus käsirasva käy. Merkillä en ole kokenut olevan väliä!

Ensialkuun kynnet kannattaa viilata. Lasikynsiviila on must have! Itse omistan Kiko:n lasikynsiviilan. Muut viilat ovat mielestäni huonoja, eivät viilaa niin hyvin ja niillä kynttä joutuu oikein jynssäämään. Lasikynsiviila myös kestää paremmin kuin pahviset läpäkkeet. Investoi siis kunnon viilaan! Lasikynsiviilalla vetelet muutaman kerran ja voilá! ;)

Viila yhteen suuntaan. Älä sahaa. Yksi veto, nosta ja uudestaan. Viila säilyy parempana, ja näet kokoajan, tarvitseeko kynttä enää viilata. Sama toisella puolelle. :) Meidän kouluttaja oli sitä mieltä että kynsiä ei tarvitse leikata, ja viilaus on hellävaraisempaa.

Nyt kun kynnet on viilattu, ne ottavat muut aineet vastaan paremmin. Kynsiöljy hoitaa ja kosteuttaa kynsiä ja kynsinauhoja, suosittelen oikein lämpimästi. Öljyn annetaan vaikuttaa ohjeen mukaisesti ja pestään pois.

Seuraavaksi hoidellaan kynsinauhat. Tähän käytän kynsinauhojen työntelyyn tarkoitettuja manikyyritikkuja. Omani ovat Kikolta, koivua. Kasta tikkua vedessä, ja sitten työntele kynsinauhat nätisti paikoilleen. Myön kynsinauhojen alle menee likaa, joten puhista ne hyvin. Kynnenaluset on myös hyvä puhdistaa kunnolla säännöllisesti.

Kun olen siistinyt kynsiä tarpeeksi, laitan aina aluslakan. Lakkasitpa kynsiin väriä tai et, aluslakka suojaa kynsiä tilanteessa kuin tilanteessa. Kynnet eivät liuskotu tai lohkeile niin pienistä kuin ilman lakkaa. Aluslakkoja löytyy myös moneen haluun. Itse suosin "litkuisempia". Monesti jo pullossa näkee miten tahmaista lakka on, ja en mielellään osa sellaista. Pyöritelkää ja katselkaa siis vähän mitä siellä pullossa näkyy. :)

Loppu onkin sitten up to you! Kynsiin voi taiteilla ihan mitä haluaa ( ainakin melkein). Tässä muutamia mitä minä olen nyt tehnyt :) Enjoy!

erilainen manikyyri. :)
perusvaalea pohja, mutta liu'ttamalla loppuosa
(vähän jo kuluneet kun kuvasin)
Hopea + Musta Rimmelin Graffittilakka
(Kuvan laatu on jotain järkyttävää!)


Pohjan töpöttelin siveltimellä. Värit kirkkaan
keltainen ja koralli. Päällä Art  Nails lakka

Vaaleanpunainen liu'tus ja kimalle lakkaa päällä :)
Kukat tehty piirrustuslakoilla
Viikonloppulakka. :) Musta pohja,
piirrustuslakoilla viivat.

Liu'tus vaaleansinisestä tummansiniseen ja siitä
mustaan."Every day I'm bubbling!" ;D

Tulevaisuudessa tulette varmasi näkemään lisää kynsiä! ;)


2 kommenttia:

  1. Miks aina puhutaan kuvanlaadusta, kun kyseessä on vaan tarkennus taustaan??

    VastaaPoista
  2. En ole valokuvakseen hirmuisesti perehtynyt, joten yleinen käsitevirhe vain. :) Pyydän anteeksi jos se hirmuisesti häiritsee!

    VastaaPoista