sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Oi kevät!

Ihan mielettömän hyvä fiilis kun aurinkokin on ruvennut paistamaan näillä leveyspiireillä ja ulkona alkaa kohta olemaan plussan puolella! Ihanaa kevät! <3 :)
Mutta kevät muoti. Plääh.. Aina ne samat saakelin pastellisävyt, sitten tulee kirkkaanpia ja kirkkaapia. Aina löytyy joku boheemi - chic tyyli, ja vastapainona sille tyylikäs prätkätyttö. Kukkakuosit, röyhelöt ja romanttiset pitsit.. Hohhoi. En tiedä jaksaako tästä edes kirjoittaa? Kevät muoti on aina niin samanlaista.

Hieman kummastuttavaa on myös farkkujen malli tänä kevät/kesänä. Korkea  vyötärö on nyt in, surullista mutta totta, se malli käy todella harvalle ihmiselle. Pitäisi olla pitkä selkäinen ja hoikka, että sen alle saisi nätisti laitettua niitä paitoja, ja että se näyttäisi hyvältä. Raitapaidat tuntuvat myös olevan jokaisen näyteikkunan kohokohtana, mutta taas kerran, kaikille ne eivät käy, ja niitä sitten olisi pakko ostaa. Jipjee!

Kevään ja Kesän 2012 trendit:

 • Viitat
 • Laatikko- ja kotelomalliset yläosat
 • Hulmuavalahkeiset ja korkeavyötäröiset housut
 • Ruudut ja tweedkangas
 • Kulta
 • Turkikset (myös tekoturkikset)
 • Neon/ Pop-värit
 • Art deco ja matemaattiset printit
 • Valkoinen
 • Sporttisuus
 • Kukkakuosit
 • Lyhyet paidat
 • Yksiolkaimiset
 • Printit

Mutta asiasta kolmanteen! Kevään kunniaksi loihdin raikkaan perus/kevät meikin ;) Se ei vaadi paljoa, ja oikeastaan se menee ihan arkimeikkinä :) Jokaiselta tämä onnistuu varmasti! Ja trust me, kun tätä on tehnyt tarpeeksi kauan, se ei vie aamustasi vain 5 minuuttia! Eli veruke "ei mulla ole aikaa" on kumottu ;)
Nyt sudit käteen ja kevättä rintaan!


Kevät meikki (arkimeikki)

Ihan alkuun, puhdista kasvot


1. Kosteusvoidetta/ meikinpohjustus voidetta


Meikinalusvoide
Oriflamen pohjustusvoide.
Henk.koht. lemppari. :)
Meikki kannattaa aina pohjustaa, oli sitten kyse päivä- tai iltameikeistä. Monesti se myös parantaa meikin ilmettä, joten hoitakaa tämä vaihe kunnolla! Kosteusvoiteella kannattaa hoitaa kuivaa ihoa ennen meikkausta, koska muita aineksia lisätessä iho saattaa ruveta hilseilemään ja meikki on pilalla. Meikin pohjustaminen myös edes auttaa meikin pysymistä, eikä sitä tarvitse olla korjailemassa kokoajan. Itse käytän meikinpohjustusainetta, koska se saa ihan oikein hehkumaan kauniisti! Se myös helpottaa meikin levittämistä ja tasoittaa ihoa. :)
2. Meikkivoidetta/sävytettä/meikkipuuteria
Vetosuunnat.
Jokaisella on oma makunsa meikkivoiteiden suhteen, ja sitä pitäisikin lisätä oman ihon tarpeiden mukaan. Meikkipuuteri ja sävyte ovat kevyempiä vaihtoehtoja ihonvärin tasoittamiseen. Nuorelle iholle esim. meikkipuuteri on ihan ok, jos iho on hyvä. Sävyte on myös kevyttä ja huomaamattomampaa kuin meikkivoide. itse kuitenkin käytän meikkivoidetta, mutta maltillisesti. Mitään näistä tuotteista ei tulisi laittaa liikaa, koska se tukkii ihohuokoset ja naama näyttää täysin pakkeloidulta.

Vedoilla saat läpikuultavamman lopputuloksen kuin töpöttelemällä. Voit myös yhdistellä tekniikoita, ja kokeilla kunnos omasi löytyy. Levittämiseen olen aina käyttänyt sientä tai sormia, mutta sivellin on minulel vielä vieras kapistus. Toiset kehuvat sitä hirmuisesti. :)

Tärkein muistisääntö on että levittäkää aina nenästä poispäin! Näin kasvojen reunoille ei jää rajoja. Aloita siis nenänpielistä, ja levitä siitä muualle kasvoihin.

(3. Valokynää/peitekynää.)
Kuvassa merkitty valokynäpisteet. :)
Valokynänkin on vaihtoehtoinen juttu. Jos tuntuu että silmänaluset ovat hirmuisen tummat ja iho eloton, lisää valokynää, se tekee oikeasti ihmeitä. Valokynä ei ole kiutenkaan tarpeellinen peruspäivämeikille.

Lisää valokynää tummille silmänalusille, mutta varo että et laita sitä yhtään "yli rajojen" koska se vain korostaa tummia silmiä. tämän kanssa on oltava tarkkana!! Samoin myös vanhmmat naiset voivat laittaa valokynää hienoisiin juonteisiin. Se pitää myös lisätä _juuri_ sinne uurteeseen, ei viereen. Valokynällä voit myös korostaa alueita joista pidät, ja häivyttää niistä joista et pidä. Peitekynä on myös hyvävaihtoehto häivyttämiseen, mutta mitään sille ei voi korostaa.4. Irtopuuteri
HUOM! Irtopuuteria, ei kivipuuteria. Irtopuuteri kiinnittää meikin kasvoihin paremmin, ei ole niin tunkkainen, ja paljon paljon kevyempi kuin kivipuuteri. Kivi puuteria käytetään vain meikin korjailuun!
Huomioi myös, jos sinulla on tummat silmänaluset, älä laita puuteria sinne kauheasti "peittämään" sitä. Ohut kerros on parempi kuin paksu. Ajattele että silmät puuteroit "jämämeikillä".

5. Luomiväri
Normaali arkimeikissä tämä on myös vaihtoehtoinen vaihe, mutta kun nyt on kyseessä kevät meikki, niin lisätään sinne jotain kaunista. ;) Luomivärin ostossa tulee ottaa huomioon oma silmien väri. Mieti, onko väri silmäsi värinen vai täysin vastakohta. Yleensä juuri ne värit käyvät todella hyvin. Sukulaissävyt ovat siis samaa kastia kuin silmiesi väri ja korostavat silmääsi luonnollisesti. Vastavärit ovat taas silmiesi botoxit, eli ne korostavat silmiä räjähdysmäisesti! Grr! ;)

 101 Pearly GoldSinisten silmien sukulaisvärit ovat sininen, turkoosi ja violetti. Vastavärit ruskea, oranssi, persikka, aprikoosi, kulta ja pronssi. Tähän meikkiin aprikoosi tai persikka voisi olla loistava valinta.


 139 Pearly Salmon


Vihreiden silmien sukulaisvärit ovat vihreä, sinivihreä ja keltainen. Vastavärit luumu purppura, pinkki ja vaaleanpunainen. Itse käytin tähän meikkiin vaaleanpunaista ;) 208 Candy Pink/Rosy BeigeRuskeiden silmien sukulaisvärit ovat persikka, terracota ja ruskea. Vastavärit sininen, luumu ja persikka.
Persikka ja ruskea näyttävät hyvältä tässä meikissä.
Voit valita laitatko luomelle yhtä vai kahta väriä.

6. Ripsari ja kulmat
Lisää ripsiväri vasta kun luomet ovat valmiit! ripsivärivaihtoehtoja löytyy myös loputtomiin, mutta jos haet luonnollista tyyliä, käytä ruskeaa. Mustalla saat näyttävyyttä. Kun lisäät ripsiväriä, kannattaa ikäänkuin sahata ripsiä. saat näin tuuheammat ripset.

Kulmien korostaminen on vapaaehtoista.suosittelen korostamaan kulmia ainakin hiukan, koska silmämeikin laitettua ne haalentuvat. Kulmakarvat ovat kuitenkin kasvojesi rajat! Ihan luonnollinen ruskea käy, voit tehdä sen kulmakynällä tai pehmeämpää tulosta varten luomivärillä.

7. Huulet
Huulirasva tai keväyt huulipuna käy tähän hyvin. Oman maun mukaan myös kiilto. :) Huulia voi rajata kevyesti.

8. Poskipuna
Poskipunan kohta.
Poskipuna on minun mielestäni tämän meikin A ja Ö. Se tuo heleyden ja raikkauden tunteen meikkiin. Kannattaa siis valita poskipuna kunnolla!

Aloita poskipunan levittäminen poskipäiden yläpäästä, ja seuraa poskiluuta silmienluokse. kannattaa taputella sivellintä ensin vaikka käteen, ennen kuin sitä lähtee sutimaan naamalle. Näin varmistat että väriä ei tule liikaa tai könttinä.


Valmis lopputulos: 


Tässäpä oli minun kevätmekki ohje! :) Toivottavasti rohkaistutte kokeilemaan, voin taata että se näyttää loistavalta! :)

Ps. Huomenna hiusmalli castingiin! Jänskättää ihan hirrrmuna. :) Jospa pääsisin ja tulisi kiva malli :) (Viimeksi värjännyt ja leikannut hiukset joulukuussa) Eli hiuslääkäriä paikalle kiitos! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti