torstai 12. heinäkuuta 2012

Operaatio vaatekaapin uusaus part. 2 !

Noniin! Heipä taas. :)
 Kesällä tuli aika paljon reissattua, mm. Kreetalla ja ihan Suomessakin. :) Shoppailu oli taas olennainen asia reissuja, joten aattelin taas tehdä katsastuksen mitä kaikkea sitä voi löytää. :) Jospa inspiroituisitte!

Tähän samaan ajattelin koota muutamia vinkkejä ja neuvoja kun lähtee shoppailemaan ulkomaille. :) Mitä kannattaa etsiä ja mikä ei ehkä ole niin välttämätöntä, myös hiukan yleisiä sääntöjä.


Alkuun ohjeet. :)
1. Älä mene missään nimessä ennen reissua ostelemaan rantamekkoja ja kenkiä suomesta. Se tulee vaan paljon kalliimmaksi, ja monesti ihmiset ostavat silloin vaatteita, jotka näyttävät vähän "turistivaatteilta". Älä siis tee sitä jos ei ole ihan täysin pakko.

2. Jos olet rantaloma kohteessa, siirry rantakadulta pois. Googlaa vähän etukäteen missä on keskusta, koska sieltä löytää parhaat kaupat. Rantakaduilla on vain niitä yhden ja ainoan saman näköisiä mekkoja. Hinnassa on myös yleensä mukana pieni "rantalisä". Kaupunki lomista minun on vähän vaikeampi sanoa kun en koskaan ole ollut, mutta villi veikkaus on että lähde pois turisti alueilta. Siellä kaikki on aina kalliimpaa ja yleensä heikkolaatuista.


3. Niissä maissa missä tinkaaminen kuuluu asiaan, sitä kannattaa tehdä (esim.Välimeren maat). Pidä kuitenkin huoli siitä että missä tinkaat. On noloa mennä merkkiliikkeeseen tinkaamaan, mutta esim. juuri nämä rantakadut ja muut pienemmän putiikit ovat ihan ok paikkoja tingata. Kannatta myös etsiä käsiinsä vähän vanhemman nökinen myyjä. Yleensä heillä on siitä kokemusta ja antavat ehkä vähän halvemmalla, tai siltä ainakin minusta tuntui. Alkuun se voi tuntua nololta, ja jos sitä ei tahdo tehdä niin ei tarvitse. :) Vihjaan vain että taisi jäädä minullakin muutama seteli säästöön kun tinkasin. ;)

4. Jos jotain ostamaasi menee rikki, ilman että olet hajoittanut sen ihan tahalleen, voit mennä pyytämään korvausta ihan samalla tavalla kuin Suomessa. :)

5. Jos pidät merkkivaatteista, nyt on aika ostaa niitä. Joskus löytyy ihan aitojakin halvemmalla, esim. Ed Hardyn paitoja. En itse koe piraattituotteita myöskään pahana :)

6. Tämä on nyt vähän vaihtoehtoinen neuvo, mutta itse en menisi ostamaan mitään perusvaatteita ulkomailta. Mielummin satsaan erikoisimpiin, koska sukkia ja t-paitoja saa Suomestakin. Mielummin ostan niiden  tilalle halpoja kenkiä ;)

7. Korut. Jos löydät jotain kivoja koruja, niin kannattaa ostaa. Suomessa on aika vähässä kivat korut jotka eivät maksa mammonaa tai sisällä nikkeliä... :)

8. Ja nyt ihan yleinen ohje. Kun tulee ostettua vaatetta paljon kerralla, huolehdi myös välillä katsoa mitä siellä vaatekaapissa on jo. Jos on vaatteita joita et ole käyttänyt ikuisuuksiin (esim vuoteen) Ne voi heittää jo pois, ellei ole jotain pätevää syytä. Ajatelkaa aina että ostaisitte toimia asukokonaisuuksia. Sellaisia vaatteita mitä voi yhdistellä vanhojenkin kanssa. Näin saat toimivan vaatekaapin. :)

Mutta nyt kuva osioon! Voin kyllä taas todeta että ei vähään aikaan tarvitse vaatteita shoppailla :D! Mutta kannattavaa oli ja reissussa oli superkivaa!

Mekko ja laukku Kreetalta. :) 

Käykää myös tsekkaamassa mahdolliset paikalliset torit.
Nämäkin Kreetalta vain 15€! :)

H&M

Pitsi t-paita, H&M

Kreetalta putiikista ostettu toppi :)
Suosittelen tosiaan myös putiikeissa käyntiä.
Näitäkin oli vain 1 ainut kappale,
eipähän kävele toisella kaupungilla
vastaan ;) Kukka on H&M:ltä

Topin takaosa.

Kreetalta merkkivaatteiden Out-let myymälästä.
Nam!

Pöllö on myös Kreetalta. Siellä n.4€,
Suomessa 7-10€?

! <3

H&M. Nyt on siis tullut tämän mallisia toppeja
varmaan jokaikisessä värissä.
Ovat todella käteviä, eivätkä kuitenkaan
ihan tavallisia. :)

Paita Spirit Store, bling - shortsit Kreetalta.

Sukeltamaan menossa :)
Nämäkin kengät Kreetalta n.20€

hihi!


fiilistelyä :)

Vielä täytyy loppuun kehottaa että menkää ihmeessä nyt alennus myynteihin. Monissa paikoissa on ihan uskomattoman suuret alet, kuten H&M:llä, ja sieltä löytyy ihan loistavaa tavaraa. Kohta kuitenkin alkaa sitten kaupoissa syyssesongit, ja kaikesta tulee sitten taas kalliimpaa. ;) Varatkaa myös aikaa vaatteiden sovitteluun ja kunnolliseen pläräämiseen, hutaisemalla ei yleensä löydä yhtään mitään.

Over and out!

3 kommenttia:

  1. Saaneen varastaa ed hardy paitasi!! >:D oho sielläpä oli kivoja kuvia sinusta:) -salla

    VastaaPoista
  2. Saa nähä;) Millos tuutte käymään?:)

    VastaaPoista