torstai 6. syyskuuta 2012

Eyebrow nightmare.

Ajattelin kirjoittaa tälläkertaa kulmakarvoista. Ihan vain siksi, että itse olen monenmonta kertaa tuskaillut   niiden kanssa. Ja niin on kyllä moni muukin. Joko kulmakarvoja on liikkaa, liian vähän, tai ne ovat liian vaaleat. Tässä on siis "käyttö-ohje" kulmakarvojen hoitamiseen, mikä on helppoa ja noo.. lähes tuskatonta. ;)
(En kuitenkaan ole mikään kulmakarva ekspertti, tämä on vain miten minä toimin, ammattilaisilla voi olla ihan täysin eri mielipiteet... )

1. Nypin mahdollisimman usein. Näin säästyy siltä kamalalta tuskalta, joka aiheutuu jos joudut pitämään hirmuisen kulmakarvojen nyppimissession kerran kuussa. On siis paljon kivuttomampaa, että 3-4 kertaa viikossa nypit harottavia siellä sun täällä kasvavia tynkiä, kun käytät puoli tuntia koko touhuun. Suosittelen!
2. Jotkut suosittelevat jääpalan käyttöä turruttamaan tuntoaistia. Eli siis ennen nyppimistä kulmakarva aluetta 
hierotaan jääpalalla. Itse on ole kuitenkaan kokenyt tätä hirmu hyödylliseksi. (Tai sitten olen vain hirmuinen diiva :D)
3. Älä koskaan nypi kulmakarvojen yläpuolta! Jos nypit sieltä kamalasti, kulmakarvat ikään kuin laskevat, ja ilme muuttuu täysin. Aina siisti vain siis kulmakarvojen alapuoli.
4. Vähän kerrallaan. Hiljaa hyvä tulee. Muista aina välillä katsoa peiliin, että miltä se näyttää tässä välin. Kulmakarvoja ei voi oikein liimata takaisin :D
5. Liuskoista en osaa sanoa mitään koska en ole koskaan kokeillut. Nettikeskustelujen pohjalta se ei ole kuulema oikein hyvä keino. Riippuu ihosta ja jos sen osaa tehdä oikein. Itse en voi edes koskea sääriini niillä hirveillä liuskoilla, yih!
6. Jos olet oikein kipuherkkä, voit kokeilla erilaisia ajokoneita kulmien ajamiseen. Toimii, mutta ei poista sänkeä kunnolla.
7. Musita puhdistaa kasvot ennen kulmien käsittelyä! 


Mitä tulee kulmien värjäykseen ja muotoiluun;

1. Ota kynä esiin. Laita kynä nenän varresta suoraan ylöspäin, niin saat kulmakarvojen alkamiskohdan. Nypi ylijääneet. (D)
2. Päätöskohdan saat selville kun kynällä menet poskilinjaa pitkin silmäkulman loppuun.(F)
3. Luonnollinen nuosukohta selviää kun laitat kynän poskiluulle kulkemaan hieman pupillien sivusta silmänurkan läheltä.(E)

Voit myös ottaa esim. vaalean kajalin esiin, ja piirtää kohdat mistä sinun tulee nyppiä. Helpottaa kummasti ;)

Värjäys;
Kaupoista löytyy monenlaisia värejä niin ripsien kuin kulmien värjäykseen. Voit kokeilla niitä  surutta, monet värjäävät kulmansa siten. Itselläni ei ole kokemusta niistä väreistä, olen aina ollut vähän nössö enkä ole uskaltanut itse värjätä. Valitse kuitenkin väri, joka on lähellä sinun omaa alkuperäistä hiusväriäsi. Alkuun väri voi olla hieman räväkkä tai tumma, mutta muutaman pesun jälkeen siitä tulee täysin luonnollisen näköinen.
Voit myös mennä parturiin tai kosmetologille värjäyttämään kulmasi. Näillä main se ei maksa kuin n. 10€. Tulos on varmasti hyvä ja pysyvä. Suosittelen. Monesti salongissa myös nypitään kulmat, joten siitäkään ei tarvitse huolehtia.
Jos et halua pysyvää väriä, voi käyttää meikin kanssa kulmakynää, tai esimerkiksi luomiväriä tummentamaan kulmia. Varsinkin tumman meikin kanssa, esim. smokey eyessin, kanssa on tärkeää saada kulmat esiin. Muuten ilme saattaa jäädä vähän vajaaksi, ja kunnon kulmakarvat lisäävät tujuutta ilmeeseen. Älä kuitenkaan taas laita väriä liikaa, vaan pikkuhiljaa.


Jos sinulla on vähän kulmakarvoja, tai ei ollenkaan, niin tässä muutama vinkki sinulle;

Luonnollisimman tuloksen saat piirtämällä kulmat kulmasiveltimellä, käyttämällä luomiväriä tai kulmien piirämiseen tarkoitettua väriä. Kulmasiveltimiä löytyy ihan esim. Sokokselta. Hyväksi todettu merkki on Duroy.
On myös olemassa erikseen kulmamaskaroita sun muita, mitä voi lähteä kokeilemaan. Oma kohtaista kokemusta ei ole
Älä myöskään hätäänny, jos kulmat eivät onnistu heti. Harjoitus tekee mestarin.

Mitä tulee kulmakarvoihin ja kasvonmuotoihin, tässä pieni tiiviste;

Ovaalit kasvot;
 
Ovaalit kasvot ovat helpommat kulmakarvojen kannalta. Anna niiden olla pehmeästi kulmassa, ei kannata liikaa nostaa kulmaa tai saada siitä särmikkäämpää,. koska kasvot ovat valmiiksi ovaalit, joten sen korostaminen on täysin turhaa.

Pyöreät kasvot;
Pyöreiden kasvojen kohdalla on tärkeää välttää pyöreän muotoisia kulmia, ne pyöristävät kasvoja entisestään. Voit käyttää perus mallia, mutta pyri nostamaan keskikaarretta ylemmäs. Näin kasvot näyttävät pitemmältä.

Pitkät kasvot;

Pitkien kasvojen kohdalla on parasta jos jätät keskikaarren korostamisen pois. kun kulmakarvat ovat lähes tasallaan, kasvot näyttävät paljon lyhyemmiltä.


Neliön muotoiset kasvot;
Demi Moore in 59th Berlin Film Festival: Happy Tears - Press Conference

Neliön muotoisissa kasvoissa huomattavin piirre on leukalinjan vahvuus. Häivytä sitä siis tummalla kulmalla, joka voi olla myös paksumpi päistä. Näin luot tasapainon leuan ja loppujen kasvojen välille. Voit myös huoletta korostaa keskikaarta, mutta liika on aina liikaa.

Sydämen muotoiset kasvot;

Pyri tekemään kasvoista vielä enemmän sydämmen muotoiset, kulma karvoista leukaan. Tähän kasvomuotoon sopii pehmeä kulmakatva, ei liian kulmikas, vaan pehmeästi muotoiltu. Kaari siis tulee pyöreänä.


Timantin muotoiset kasvot;

Tärkeää on pehmentää kasvoja ja häivyttää kasvojesi leveintä kohtaa. Sinulle sopii siis kurvikkaat kulmakarvat. Keskikohta saa nousta kunnolla, jättäen vähän vähemmän tilaa kulman loppuosalle.

Ja näin. Toivottavasti tästä on apua joillekkin. :) Ensi päivitys on jo työn alla, ja tulen kirjoittamaan syksyn ihanasta, värikkäästä muodista.! nams. :)

2 kommenttia: