torstai 18. lokakuuta 2012

Kainuulaisen pukeutumisen 7 muotisyntiä.

Ostasko joku mulle tämmösen? :D
Muotipoliisi Tiia iskee jälleen.
Saatan suututtaa joitakin ihmisiä, mutta jos totta puhutaan, tästä on pakko puhua.  :D Olen jo pitkään halunnut kirjoittaa tästä. Kaikkihan tunnetusti tietävät, että kainuulaiset liikkuvat vain verkkapuku päällä, oli kyse lenkkeilystä tai kyläilystä. Jokainen saa toki pukeutua niinkuin haluaa, mutta en näe syytä miksi ei panostaa vähän enemmän?
Eikä kyse ole vain verkkapuvusta, vaan siitä, miten kainuulaiset ihmiset alipukeutuvat, ja pahasti. Aina.Tässä siis Kainuulaisten 7 muotisyntiä;

Esimerkki 1. Kaupassa käynti. Asuna toimii verkkapuku/tuulipuku/ muu mukava rönttänä asu. Kesällä crocsit. Yööööh. Ymmärrän kyllä, että mukavat vaatteet tuntuvat kivalta päällä, mutta eikö se verkkapuku kuulu sinne pururadalle? Sama saakelin hikinen verkkapuku kokoajan päällä? Eihän toki kaupassa käynti mikään ihmeellinen asia ole, mutta voi siihenkin nyt edes vähän panostaa! Farkkuja ei ole yhtään vaikeampi laittaa jalkaan kuin niitä verkkareita. Monestikkin jälkikäteen sitten kuulee kauppareissun jälkeen että;" Voi kun se (nimi) tuli vastaan kaupassa ja minulla oli päällä vain se vanha tuulipuku! Vähänkö hävetti, kun sillä oli siistit vaatteet päällä.." Nonii-in. Pitäisikö asialle tehdä jotain, jos se häiritsee?
Esimerkki 2. Legginsit housuina. Tätä kyllä varmasti esiintyy muuallakin. Siis nyt oikeasti. Rupesi ihan suutututtamaan kun mietinkin asiaa. Legginssit eivät ole housut. Piste. Mikään, ei siis mikään ole minusta yhtä rumaa, kun lyhyt paita ja jotku hirveät kuviolliset legginssit. Hyväkyn legginsien käytön, jos niiden päällä on tunika, tai muu pitkä paita, joka ei vilauta pyllynkannikoita jatkuvasti. Uskokaa pois, se on rullaportaissa ihan KAUHEAN näköistä. Jopa julkkiksetkin tietää, että legginsit on kalsarit tai korkeintaa käytetään pelkästään urheillessa tai kotihousuina, ja silloinkin sellaisia, mitkä eivät kuulla läpi. Kuviot eivät myöskään tee legginseistä yhtään enemmän housuja. Suurinosa miehistä kuolee nauruun kun näkee pissiksen jolla on päällään vain legginssit ja toppi. Jos ensi kesänä nään yhdetkään legginsit + lyhyt paita.. huhhuh...

Esimerkki 3. Miesten homofobia. Tyypillinen kainuulainen mies iältään 20-40; Huppari/joku metsästysfleece, muutama rento kauluspaita, löysät farkut, verkkarit ja tuulipuku.Kaikki mustaa tai muuta tummahkoa sävyä, ja niillä voi mennä minne vain. Väri on saatanasta ja jos laitat sitä päällesi niin olet vähintään joku metroseksuaali. Siis voi elämä. MIEHET: Nyt ryhdistäytykää! Kivoissa vaatteissa ei ole mitäään väärää, naisten saanti helpottuu puolella jos pukeudutte asianmukaisesti. Värit, pillifarkut tai printtipaidat eivät muuta teidän seksuaalista suuntautumista yhtään mitenkään. Ja uskokaa pois, kaverit ovat monesti kateellisia, kun tyyli vaihtuukin tyylikkäämpään ja naiset pörrää ympärillä. ;) Nyt haastakin kainuulaiset miehet: Ensi kerran kun käytte vaatekaupassa( kyllä, jossain ihan oikeassa vaatekaupassa, maxia ja cittaria ei lasketa) ottakaa nainen mukaan shoppailureissulle. Kyllä, tiedän että se saattaa kirpaista vähän teidän miehistä egoanne, mutta naiset kyllä tietävät mikä näyttää päällä hyvältä ja mikä ei. Tai, jos kaveripiirissäsi on joku joka pukeutuu tyylillä, ehkä shoppailureissu hänen kanssaan ei olisi paha asia? Kokeile myös vähän erilaisia vaatteita ja värejä kuin yleensä. Esim eihän sinisessä tai vihreässä mitään pahaa ole? Ja kyllä, tämä on nyt vähän stereotypinen kirjoitus, ja tiedostan kyllä, etteivät kaikki miehet pukeudu näin. :)

Perus. Lyhyempiäkin nähty.
Esimerkki 4. Bar code: Black. Miksi baariin pitää aina laittaa mustaa päälle? Tai miksi yleensä aina pitää olla mustaa päällä? Yleinen naisten tyyli baarissa on tämä; korkkarit, vesiraja hame/mekko (mikä muuten näyttää tanssilattialla vähän enemmän mitä olisi ehkä tarkoitus) Ja joku kimalle/paljettitoppi + tissivyö. Aina. Varsinkin teinit. Minusta tuntuu että miehet pukeutuvat baariin jopa paremmin kuin naiset..Ei aina, mutta näinkin on tapahtunut. Sitten jos laittaa jotain erilaista päälle, esim hieman aikuisempaa ja naisellisempaa, niin muut katsovat ihan kieroon, että mitä se nyt tuokin on laittanut? Belive me, naiset, näytätte ihan hirveältä kun mirri vilkkaa ja tissit putoilee kupeistaan. Eli, miettikään baaripukeutumista uudelta kannalta; Voi näyttää hyvältä ilman että vilauttelee suuria määriä paljasta ihoa. Ja väriä!! Miksi ei vaikka musta hame ja turkoosi yläosa koruineen ja muineen?? Meikinkään ei tarvitse aina olla musta. Miksi ei vaikka luonnollinen tai joku värikäs? Ja kyllä, minullakin on hetkeni, milloin olen baarissa mustissa (pikkumustahan on tunnetusti hyvin tyylikäs), mutta sentään huolehdin että paikat ei vilka,kokonaisuus on viimeistelty ja huoliteltu. You're welcome ;)
imageEsimerkki 5. Miksi lippalakkeja. Miksi. Ymmärrän kyllä cap:it, ne ovat jollain käyttäjillään todella hyvännäköisiä, mutta siis jotku metsästysseuran lippikset tai jotku muut mainoslippikset. Miksi. Monesti ne ovat vielä vanhoja eikä niitä ole pesty kertaakaan. Hyi. Lippikset kuuluvat sinne, missä niitä todella tarvitaan. Tyylitellyt hiukset ovat paljon paremman näköiset.


Esimerkki 6. "Pitäisi meikata, mutta ei jaksa/ei kerkeä" ... Normaali perusmeikin tekemiseen menee 5min, pienen herjoittelun kanssa. Ota se jokapaiväiseksi rutiiniksi, niin voin taata, että meikkivoiteen/sävytteen/ puuterin, poskipunan + riparin laittamiseen ei mene viittä minuuttia kauempaa. Valokynänkin kerkeää laittaa siihen aikaan. Aika ei ole mikään veruke.Esimerkki 7. Kainuulainen kateus. Täämä on siis ihan naurettavaa, ja mielestäni kaikista latistavin asia kainuulaisten itsetunnolle. Jos olet nainen, joka pukeutuu tyylikkäästi ja itseään arvostaen, niin heti kuulee jostain jälkipyykkiä että: " Olipa sekin Sirpa niin prameana siellä kaupassa! Mitähän se luulee olevansa, hö!" Tämä on itseasiassa lainattu suomi24 palsalta, jossa vähän käsiteltiin kainuulaisten pukeutumista;


"kainuulaiset ovat umpimielisiä uunoja, rivistä EI saa poiketa millään tavalla
tai heti leimataan huoraksi tai nirppanokaksi."

Lyhyesti, mutta ytimekkäästi kyllä. Kainuulainen nainen ei saisi olla ylpeä kehostaan, ja ne jotka uskaltavat olla omia itsejänsä, ja hieman käyttävät aikaa miettien mitä laittaa päälle, saa ennemmin tai myöhemmin kuulla olevansa nirppanokka. Enkä liioittele yhtään! Tämä koskee yleisimmin jo vähän vanhempia naisia, joilla ei ole mitään muuta kuin aikaa puhua pahaa toisistaan. Varsinkin naiset, joilla on enemmän kurveja kuin toisilla, ja pukeutuvat tyylikkäästi, ovat arvostelun alla. Ikään kuin heidän tulisi kävellä vain säkit päällä. Hävetkää arvostelijat sanon minä! Nuortenkin keskuudessa kyllä ilmenee tyylikateutta, ja paljon; kun jollain on oma lookki, sitä kiusataan tai puhutaan seläntakana shaissea. Kainuulainen kateus siis kytee ihan lapsesta saakka. Joten te jotka olette naama kurtulla niistä verkkapuvuissanne; Olkaa hyvä, ja kurtiskelkaa keskenänne. Ja koittakaa olla opettamatta sellaisia tapoja lapsillenne. Jokaisella on oikeus pukeutua niinkuin haluaa, ja jos se teitä haittaa niin voivoi. Ja toisaalta, arvostelenhan minäkin nyt ihmisiä jotka pukeutuvat verkkapukuihin oli tilanne mikä tahansa. Silti, mielestäni se on alipukeutumista, ja naisten ei mielestäni tarvitsisi hautautua vaatteitensa alle.


Tässä nyt ovat mielestäni pahimmat kainuulaisten tyylirikokset mitä on. Ja tämä on nyt minun ronski ja raaka mielipiteeni asioista. :) Mutta jokainen saa todellakin pukeutua niinkuin haluaa, eikä minun sanomisistani tule loukkaantua, tai ruveta muuttamaan itseään massan mukaiseksi. Minullakin on monta kaveria, jotka löydän juuri kirjoittamastani tekstistä, mutta en ajattele että he pukeutuvat huonosti tai että heidän tulisi muuttua. :) Itsellänikin on päiviä, jolloin muotipoliisi sakottaisi minuakin varmasti, elikkä ei meistä kukaan täydellinen ole.  :) Jokainen omana itsenään ja tyylillään!

20 kommenttia:

 1. Onneksi opin jo puolenvuoden legginsi villityksen jälkee, et farkut on mukavat:)

  VastaaPoista
 2. On sitä pentuna tullu oltua! :D

  VastaaPoista
 3. Hauskaa luettavaa. Tälleen Kainuussa suurimman osan elämästään asuneena on sanottava että olet todella todella oikeassa. Yhtenä kohtana voisi lisätä "työasu baariasuna", koska näkee monesti että mehtäkonekuskit tulee baariin niissä huomiohaalareissaan haisten moottoriöljylle. Hyi.

  Itse olen saanut osakseni ihmetteleviä katseita ja naurua, kun olen poikennut peruskainuulaistenpukukoodista ja ottanut hieman mallia etelän asuista, kun asuin Helsingissä muutaman vuoden (sen lisäksi että olen teinistä lähtien asunut ympäri suomea, aina tosin palanu takas kainuuseen). Onneksi en osaa ottaa sitä itseeni, kun joku katsoo ja naurahtaa ystävättärilleen että katsokaa mitä tolla on päällä. Niillä on hei legginssit housuina... ;)

  - tyttö 24

  VastaaPoista
 4. Kiitos ihanasta palautteesta! :) Ja tuo työasu baariasuna on muuten täysin totta, muutaman kerran on tullut nähtyä vaikka mitä metsästysasua ja raksa-asua. :) Se voisikin olla yksi lisäsynti listaan ;)

  VastaaPoista
 5. Jotkut asiat pitää ihan paikkansa mut eiköhän ne ihmiset pukeudu silleen miten haluaa ja missä asusteessa on hyvä olla! Ei aina tarvi olla muodikas..

  VastaaPoista
 6. Totta tuokin, ei aina tarvitse olla niinkuin Voguen kannessa, mutta joissain tilanteissa voisi laittaa päälleen jotain hieman asianmukaisempaa. :) Ja niinkuin sanoin jo tekstissä, niin jokaisella on oikeus pukeutua niinkuin haluaa, eikä minun sanomisieni takia tarvite ruveta itseään muuttamaan, jos ei tahdo. :)

  VastaaPoista
 7. Baari asuna mustaa...itse pidän mieluusti sitä mustaa tai muuten tummaa baarissa, koska jokainen urpo ei siellä osaa pitää kiinni juomastaan. Sitten kun saat housuille/paidalle jonkun hiton karpalolonkeron niin ole loppuilta punaset läikät pitkin kamppeita..Tummissa kamppeissa ei näy, koska ite en ainakaan jaksa lähteä kesken illan vaihtamaan niitä kamppeita, ellei ne ihan tosissaan mene märäksi :D

  VastaaPoista
 8. Niinhän se on, vahinkoja sattuu, mutta eihän se joka kertaista ole että juomat kaatuu päälle :) Musta on toki käytännöllinen baarissa, mutta en usko että jos vaihteenvuoksi laittaakin jotain värikästä päälle, niin joku urpo juuri silloin kaataa juomat päälle. :) Ja jos kaataa, niin käypi huuhtaisemassa ja kotona odottaa pyykinpesukone. :) Tiedän, se on kyllä pirun ärsyttävää kun vaatteet on märkänä, ja jos siihen jää vielä tahroja, mutta mielestäni joskus kannattaa ottaa riskejä. :)

  VastaaPoista
 9. Ja vielä lisään, vaikka asu olisikin musta, väriä voi lisätä muin keinoin, esim. värikkäät korkkarit, laukku, korut.. Ne eivät mene sotkuun ja ovat tyylikäs tapa värittää asua hieman :)

  VastaaPoista
 10. En usko että kainuussa legginsimuoti on ikinä ollut tai tulee olemaan yhtä paha kuin mitä näin Melbournessa. Sai oikeasti kauhistella kun joka ikisellä tytöllä oli koosta ja alushousuista riippumatta legginsit. Suurin osa oli kulahtaneita Ja näytti tosissaan kalsareilta. Auta vaan kun tuli vastaan tyttöjä jotka tiesivät että kroppa on kuosissaan, oli muuten sellasta diivailua ja paitakin oli napamallia. Toinen kammottava yhdistelmä näitten legginsien kanssa oli sitten jotkut tennissukkia muistuttavat sukat siinä päällä... meinasi itku päästä! :D oot rakas <3

  VastaaPoista
 11. http://passioncg.blogspot.fi/ Minäki kirjotin pikku rustauksen samanmoisesta aiheesta jokune aika sitten ;)

  VastaaPoista
 12. muuten ihan hyviä pointteja mutta ehkä joitain jo vanhempia ihmisiä ei niinkään tuo muoti enää kiinnosta nii paljoa! helpompi vetää se lippalakki päähän jos ei jaksa hiuksia laittaa! ja aika monesti jos piipahtaa nopeasti lähikaupassa esim maitopurkin hakemassa niin minä ainakin teen sen samalla kun käyn lenkillä nii ihan normaalia että sillon on kollarit tai tuulihousut jalassa... ei sillä, ite ku oon vielä alle 20 nii ehkä tulee mietittyäkin enemmän mitä päällensä laittaa ku nuorien keskuudessa sitä ei aina katota hyvällä jos laittaa päällensä jotain mitä muut sitte kattoo kieroon.
  ainii ja vielä semmonen että älä yleistä liikaa, noi jutut kuullosti välillä siltä että JOKA IKINEN kainuulainen pukeutuu just tollee.

  VastaaPoista
 13. Lisäsin kyllä johonkin vaiheeseen, taisi olla miesten pukeutumisen kohdassa, että kyllä, tiedän etteivät kaikki pukeudu silleen :) tarkoitus ei ollut ärsyttää ketään, ja toivoin että ihmiset ottaisivat tekstin enemmän huumorilla kuin totisella asenteella. Ja sanoinhan myös että kaikki saavat pukeutua niinkuin haluavat, ja kyllä, tuulipuku on tarkoitettu ulkoiluun, ja mikäs siinä jos käy kaupassa tuulareissa samalla. :) Idea siinäkin oli että monesti sitten kuulee että se on loppujen lopuksi itseänsä haitunnut. Jos on sujut sen kanssa, niin ei mitään ongelmaa :)Enkä minäkään ole täydellinen, monesti käyn itsekkin kollareissa lähikaupassa. Älä ota sitä vakavasti! T: Olvi

  VastaaPoista
 14. Ja voi Jonna.. :D oot rakas sinäkin. :) <3 mutta toivottavasti ei ikinä tule täällä käymään tuota :D kuulostaa kauhealta, ja itku olisi tosissaan päässyt. :'D

  VastaaPoista
 15. tunnen itseni nyt niin cooliksi kun en ole noihin synteihin langennut B) oon niin tyylikäs

  VastaaPoista
 16. katsoppa omaa pukeutumista seuraavan kerran kun lähdet ruokakauppaan.. ihan tyhmää kirjoittaa tälläinen postaus jos kuitenkin lopussa perut sanasi.."jokainen saa pukeutua niinkuin haluaa jne.."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ohhoh! Lurhhan teksti loppuun ennenkuin paasaat. :) kerroinhan toki, että minullakin on näitä päiviä, että ei vain jaksa. Pointti oli siinä, että jos ei koe itseään tyytyväiseksi siinä asussa, ja jälkeenpäin harmitellaan, että oisimpa jotain voinut laittaa. Minun collegepäivät on "stylistin vapaa päiviä". Deal with it or don't. ;)ja mikäs tässä minun silloisessa asussa olikaan vikana? :)

   Poista
  2. myös nyt jäi mietityttämään, että missähän vaiheessa sanani olen syönyt? Pukeutukoot kaikki niinkuin haluaa. :D jos minä en tykkää, niin silloin se on minun ongelma. :)

   Poista