tiistai 15. tammikuuta 2013

Old blue Jeans.

Heheei! Long time no see. Tässä on taas ollut joululomailun tuntua ja uuden työpaikan viehätystä, joten olinpa melkein unohtanut jo koko blogin olemassa olon! ;) Asia nyt saatu kuntoon, ja kirjoittelu jatkuu. Miesten iloksi, jatkossa tulee myös päivityksiä teillekkin! ;)


Tänään, ajattelin puhua teille farkuista.
Farkku ostoksille lähteminen aiheuttaa monille kauhun tuntemuksia, koska eihän se mistään helpoimmasta päästä ole. Kokenettomalle farkkujen saalistajalle voi olla hämmentävää kun malleja löytyy niin korkea vyötäröisestä matalaan, bootcutista slimmiin ja regulariin. Puhumattakaan hieman tuntemattomista anti-fiteistä lähtien. Monet farkut ovat myös nykyään tuuma koossa, mikä ei nyt auta asiaa varmaan yhtään. Kauppaan lähtiessä tulisi myös tietää oma lahkeen pituus, mitä nyt ei oikein kellään tule mitattua. Lopulta kun sinne sovituskoppiin napataan mielettömän monet farkut, käykin ilmi että mikään niistä ei ole sopiva, tai näyttää jotenkin oudolle. Vähemmästäkin tekee aina mieli luovuttaa!


Kotona voi jo valmistautua shoppailuun mittaamalla vyötärön. Tuuma on 2,54cm. Saat tuumakokosi selville jakamalla vyötärönympäryksen tuolla 2,5cm. En kuitenkaan luottaisi tuohon metodiin täysin, koska en tiedä miten se huomioi jos haluat ostaa matalavyötäröiset housut. Toinen mikä tekee asiasta vähän epäluotettavan, on se, että monet farkut ovat mitoitukseltaan erilaisia,  elikkä en menisi luottamaan vain yhteen numeroon, mutta antaa se jonkun näköistä osviittaa. Esim. H&M:n farkut tuntuvat olevan ihan erikokoluokkaa kuin vaikka Seppälässä.Kaupassa kannattaa viimeistään miettiä, että millaiset farkut haluat. Jos olet oikein kokeilunhaluisella tuulella, kokeile erilaisia malleja selvittääksesi mikä sinulle sopii parhaiten. :)
 Kerron tässä siis yleisimmistä termeistä, mitä farkuista saattaa löytyä. Tämä lauppu löytyy yleensä housejen yläkulmasta, sisältä, tai jostain muualta housusta roikkumassa;

W = Kertoo vyötärön koon. esim W25´´
L= Kertoo lahkeen pituuden esim.
Vyötärö mallit:
Regular waist = normaalikorkuinen vyötärö
High waist = Korkea vyötärö
Low waist = matala vyötärö
Lakeen mallit:
Slim = Jalkoja myötäilevä malli
Regular/original/straighth/ = yleensä perinteiset suorat farkut
Bootcut/Royal= Levenevä lahje
Squin= Kapea malli

 Jos tämä hämmensi sinua vain lisää, muista että kaupan henkilökunta on siellä sinua varten. Käy vain rohkesti kysymässä, ja olen varma, että henkilökunta neuvoo sinua mielellään.

Vielä farkkujen istuvuudesta. Tämä rippuu nyt myös täysin siitä miten itse tykkäät pitää farkkusi, mutta tässä yleinen neuvo; Osta farkut, jotka ovat alkuun napakat / hieman tiukat. Ajankuluessa farkut löystyvät _aina_. Oli kyse miten huippumerkistä, _aina_. Ja vaikka ne siellä pyykkikoneessa kutistuvatkin taas vähän, niin se ei ole pitkä aikaista. Kohta ne taas rytköttävät päällä. Eli farkut, mitkä kiristävät hitusen. Monissa farkuissa on myös nykyään joustavuutta, eli farkussa on stretchiä. Ne lisäävät käyttömukavuutta ;)

Tässä nyt aika hyvä esimerkki, kun housut eivät
oikein istu.


Kun istuvat housut voivat näyttää
tältä. ;)

Tässä on nyt koko taulukko, mistä löytää ainakin suuntaa antavan tuumakoonsa monissa eri vaatteissa;
(Yllä siis koot s,m,l jne, seuraavaksi britti koot, eurooppa koot, ja lopulta farkkujen tuumakoko)
taulu.JPG
Tämäkin on nyt tosi osviittaa antava. Älkää lukeko tätä niinkuin raamattua.

Kävin myös kierelemässä muutamissa kaupoissa, ja katsomassa millaisia farkkuja on tällähetkellä tarjolla, ja miten hyvin ne löytyvät. Kaikissa en valitettavasti päässyt käymään, mutta jääpähän teillekkin jotain tutkittavaa ;)
omat henkkamaukan
lempparit! :)

H&M
Farkut ovat selkeästi esillä farkku seinillä. Farkkujen yläpuolella on myös selkeät laput, missä lukee missä kohdin on kapeaa farkkua ja missä perinteistä. Värejä ja malleja löytyy paljon. Farkkuja löytyy myös muualtakin liikkeestä, joten kannattaa olla silmätarkkana! Farkkuseinät löytyvät jokaiselta osastolta selkeästi. Malli löytyy myös housusta itsestään helposti.
Sokos/miesten puoli
Lee Coopperit.
Suuri valikoima merkkejä kuten Kino, cottonfield, lee cooper, pepe, esprit, tom tailor.Malleja löytyy perinteisesti rennosta slimmimpään malliin. Farkut olivat selkeästi esillä muutamassa eri kohdassa, ja osittain osastoilla. Värejä oli myös oikein hyvin. Välistä löytyi hitusen outoja malleja minullekkin, kuten "kingston", mikä ei sillä hetkellä sanonut yhtään mitään. Nyt asiaa tutkineena Kingston malliset farkut tarkoittavat perus suoranmallisia farkkuja. Miinusta tulee siitä että missään ei lukenut, missä mitäkin oli, joten farkkuja joutui hituisen penkomaan, että sain nähtyä mikä malli siellä pinon alla on.


Sokos/naisten puoli
By S Oliver
Tätä puolta en kerennyt käydä kunnolla selaamassa. Mutta aiempien tietojeni avulla voin jotain kertoa. Yksi hienoimmista asioista on että Sokokselta löytyy myös farkkuja "isoille tytöille". Mallisto on nimeltää by s oliver. Muuten farkkuja löytyy joka osastolta hyvin, ja malleja löytyy pillistä bootcuttiin. Osa farkuista oli selkeästi löydettävistä, ja osa osastolla. Värejä on myös jokaiseen haluun.

Arola/ naiset
Tämä oli yksi niistä pakoista mistä en yleensä mene farkkujani ostamaan, ja ehkä siksi halusinkin käydä katsomassa mitä sieltä löytyy. Merkkejä mitä siellä mm on; Rill's, Face, Voglia.Kaupassa malleja oli todella vähän,vain muutamia kappaleita, eikä oikeastaan mitään erikoismitoituksia. Farkut olivat myös hankalasti löydettävissä. Palvelu oli kuitenkin hyvää. :)

Moda
Gerry Weber
Moda tuli minulle täytenä yllätyksenä, koska tämä oli toinen paikka, mistä en ole ikinä käynyt etsimässä farkkuja. Farkkuja löytyi todella paljon, mieletön valikoima ja erikoismitoituksia. Naisten farkut olivat kahdessa paikassa. Aluksi löysin pienen farkkuhyllyn, jossa oli Vilan farkkuja. Sieltä löytyivät perusmallit ja pillit. Farkkuja löytyi myös jonkin verran osaistoilta, mm. strecth mallia. Kaupan perällä oli toinen naisten farkkuseinä, josta löytyi mm.Gerry weberin farkkuja, jotka ovat suunniteltu enimmäksehen aikuisten naisten makuun. Seinältä löytyi myös Mac.in farkkuja, ja Very-nice:n farkkuja. Oli mukavaa että myyjä tuli auttamaan minua tässä vaiheessa, koska taaskaan en nähnyt lappuja minkä perusteella olisin voinut löytää tietynmalliset housut heti ensi silmäyksellä. Myyjä esitteli minulle myös malleja, jotka on suunniteltu isoille tytöille, ja muutamia erikoismalleja, joissa on erilaisiet leikkaukset. Farkuissa löytyi myös mallia joissa on strechiä.

Miesten farkkuvalikoima oli myös oikein hyvä. Malleja mm; Blend, STI ja Lee Cooper. Malleja löytyi oikein hyvin, ja väri valikoima oli myös laaja. Uskon, että täältä löytyy nirsompaankin makkuun farkut. Ja joskus voi olla ihan kiva, että kaikilla muillakni kylän jätkillä ei ole samanlaisia Jack & Jones:in farkkuja.. ;)
NAISTEN FARKUT
Tai, jos omistat jo tusinan
farkkuja, miksi ei ostaa
vähän erilaisia? ;)
Seppälä

Seppälä
(Hävitin tarkat muistiinpanot joten jotain saatan muistaa väärin.) Aikuisten naisetn farkut löytyivät hyvin yhdestä telineestä. Värejä oli mustasta denim-siniseen. Mallit olivat enimmäkseen normal waist ja regular cuttia. Sitten nuorten osasto Link. Farkut löytyivät selkeästi rekistä, mutta hitusen harmittavaa oli se, että lähes kaikki mallit olivat low waist ja skinny leg. Ottaen huomioon että tämä malli ei tosissaankaan passsaa kaikille teineille. Värejä oli kuitenkin oikein hyvin. Jos muistan oikein, olikohan n. 3-4 muut kuin low waist/skinny farkut..
Miesten puoli oli myös hyvin selkeä ja farkut löytyivät hyvin. Malleja oli moneen lähtöön, ja värejä liukuvärjätystä, harmaaseen, siniseen ja mustaan. Farkut ovat muutenkin yleisesti selkeästi ja helposti löydettävisstä, ja farkut ovat esillä siten että farkun tidot näkyvät selkeästi yläsaumassa olevassa lapussa.
Seppälässä on myös naisten Great Girls mallisto, mistä löytyi myös isoille tytöille malleja.Malleja oli kuitenki aika vähän, olikohan 2-3 erimallia. Värejä oli harmaa ja Denim, ehkä myös musta.
Kokonaisuudessaan seppälä oli oikein hyvä farkku-apaja. :)
Dressmann
Nevada rigid mid blue
Dressmann
Dressmannilta farkut löytyvät selkeästi isolta alueelta. Malleja on aikuisempaan makuun, kun myös nuorille hitusen kapeammalla lahkeella olevia farkkuja. Materiaaleja löytyy myös moneen haluun, ja joissain malleissa on myös strechiä. Värejä löytyy oikein hyvin, vaaleasta, siniseen, harmaaseen ja mustaan, malleja on myös kulutettuina. Malleja ei ole merkitty erikseen minnekkään, mutta jos haluat päästä farkkujen ostosta kaikista nopeimmin, pyydä henkilökunnan apua, he varmasti löytävät oikean koon ja mallin sinulle hetkessä. :)


Ja kipskaps nyt kauppaan katselemaan mitä sieltä löytyy. :) Kun löyhdät itsellesi hyvän mallin, kannattaa miettiä investoisitko samalla itsellesi kahdet farkut samalla. Yleensä jos ostaa vain yhdet ja käyttää niitä jatkuvalla syötöllä, on hyvin mahdollista että ne kulahtavat nopeasti. Kun on varaa mistä valita, farkku ostoksilla ei tarvitse olla uudestaan niin nopsaan! Kannattaa myös säilyttää koko tiedot jossain tallessa itselläsi, niin ensi kerralla on paljon kivuttomampaa!
'Till next time! <3
Ps. Seuraavaksi puhutaan rintaliiveistä. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti