maanantai 25. maaliskuuta 2013

Kuinka luoda oma tyyli?Uniikki pukeutuminen on yksi asia mitä minä "arvostan", tai enimmäkseen se on minusta äärimmäisen hienoa. Minua hiukan, huom. hiukan, aina ärsyttää, kun näen että jollain on täysin samat vaatteet päällään kuin minulla. Veikkaanpa, että ketäpä ei? Kun oma look näyttää siltä miltä itsestä tuntuu sisällä, en usko että lookin haltija on mitenkään pettynyt itseensä. Oma lookkini on enimmäkseen rockchic tyylinen, vaihteleva. Ei siis mikään goottirockki, vaan rock elementtejä sisältävä naisellinen tyyli. Rakastan esimerkiksi äärettömästi niittejä, timantteja, ja muita pieniä yksityiskohtia mitä vaatteisiin saa laittaa. Myös höyhenet erimuodoissaan kelpaavat minulle ;) Ja aina kun löydät, pesukarhut.

Tämä on oikeastaan jatkoa vuodatukselle " Kainuulaisen pukeutumisen 7 muotisyntiä". Tästä syntyi niin paljon keskustelua, ja yksi hyvä kysymys minkä sain, oli että miten kainuussa voi sitten pukeutua uniikisti, kun vaatekauppoja kajaanissakin on huimat n.12. Good point, I says.
Tässä siis 7 säännön korjaava ohje, kuinka luoda oma look.

uuu. love it.


1. Osta vain itsesi näköisiä vaatteita
Tämä on ehdoton.  Tärkeintä minusta on kuunnella omaa syndäntään mitä tulee muoti asioihin. Kun mennään vaateostoksille, mieti, mikä on sinun tyylistä, ei niin että ostan tämän kun kaverinkin päällä tämä näytti hyvältä. Ei niin uniikkia. Vaatteen tulee olla Sinun näköinen, ja niin että haluat käyttää sitä jatkossakin

2. Rakenna toimiva vaatekaappi
Eli rakennetaan niin sanottua garderobia. Yhdisteltävyys on myös täysin plussaa. Muistelenko oiken että legendaarinen Gok:kin loi 24 vaatteesta ja asusteesta gardorobin, missä oli ihan satoja (liioitellusti) käyttömahdollisuuksia. Muutamallakin vaatekappaleella voi siis luoda aivan jotain erityylistä. Ja netistä löytyy tonneittain ohjeita, kuinka luoda oma 24 kappaleen "kapseli" vaatekaappi ;)

3. Internet kaupat
Varmin tapa välttää saman tyylisyys kaikkien muiden kadulla käveliöiden kanssa on tilata vaatteet netistä. Valikoima on myös paljonpaljon suurempi, kuin mitä esim. Kainuun alueella on. Ja netti tilaaminen ei todellakaan ole niin vaikeaa kuin kuvitellaan.


4. Signature
Toisilla pukeutujilla on oma allekirjoitus, jokin pieni yksityiskohta tai tyyli, mikä yhdistetään normilookkiin. Vaivatonta, mutta tehokasta. Tänä keväänä esim. kukat, hiuksissa, kengissä paidassa toimivat. Itselläni on päällä melkein aina jotain niittistä tai timanttista ;)

Hooo. sinne meni shoppailulakko.

Esim. yksiversio
"perus" pitkähihai-
sesta

5. Perusvaate vai erivaate?
 Perusvaatteiden osto on ok, eli esim. perus trikoo paitaa, toppia yms. Niitä tarvitsee aina. Näissäkin kuitenkin kannattaa miettiä, onko kaupoissa jokin muu vaihtoehto kyseiselle mustalle pitkähihaiselle paidalle, esim jokin jossa on vähän jotain juttua.


6. Iättömyys
 Hyvän vaatteen tunnistaa siitä, että koet että voit käyttää sitä vielä ensi vuonnakin. Muotisuuntauksia tulee ja menee, mutta meneehän siihen ihan järjetön määrä rahaa jos joka vuosi ja kausi ostat uudet muotivaatteet, mitä sitten ensi keväänä et kehtaa käyttää. Tämäkin liittyy nyt täysin siihen, että osta vain itsesi tyylisiä vaatteita, että se ei kaduta myöhemmin.

7. Ole ekologinen!
 Kirpparit ovat myös oiva paikka vaateostoksille. Kunnon pongaajat löytävät vaikka mitä löytöjä kirppiksiltä. Koskaanhan ei tiedä onko siellä vaikka joku maailman matkaaja myymässä tavaraa, jonka hyllyiltä löytyy isojenkin nimien muotiluomuksia. Helppoa, ja halpaa, jos pystyy käyttämään muiden entisiä vaatteita. Myös ekologista, joten minä kannatan. Ja plussaa tässä on myös se, että kauppojen hyllyiltä ei todennäköisesti tule löytymään samanlaista vaatetta kuin kirppikseltä löytämäsi.

Tässä minun korjaavat kohdat, keskustelua saa jatkaa kommenteissa ;)

Ps. Minulla on diili itseni kanssa ensikuulla. En shoppaile yhtään ainutta vaatetta, eli vaatekaapinuusaus postauksia että tule nyt näkemään ;) Onkohan se nyt jotenkin epä-stylistimäistä? ;) Motivaattorina toimii tuleva ulkomaanmatka, joten shoppailen sitten siellä säästämilläni rahoilla jotain uniikimpaa. :) Ja halvemmalla. Minua myös ihan rehellisesti kiinnostaa, että paljon säästyy, kun en osta vaatteita. tällähetkelläkin minulla on täysin toimiva vaatekaappi, yhdistely on helppoa, enkä varsinaisesti tarvitse edes mitään. :D

...Yritän myös hirmu kovasti olla ostamatta mitään sisustustarvikkeita. Pahe numero 2. ;)

Adios amigos! Ja ihanaa pääsiäisen aikaa kaikille :) Olisin ottanut kuvan upeasta rairuoho asetelmastani, jos rairuoho olisi itänyt. :'( phyy. Tässä sen sijasta pesä ;)

3 kommenttia:

  1. Ha, voit vaan kuvitella mikä tuska mulla on ollut täällä reissussa; kaupat täynnä vaikka mitä ihanaa, mekkoja, kenkiä, koruja, joita olenki ostanu ihan liikaa, mutta rinkassa loppuu tila! Saa tosissaan opetella yhdiselemään järkevästi, hellemekkoja ja shortseja ei voi olla miljoonaa :D ja kengät vie paljon tilaa :( eikä voi ihan mitä tahansa paksuja materiaaleja ostella. Mutta viimeiset dollarit kyllä tasan tarkkaan tuhlaan vaateisiin, Melbourne on kunnon shoppailumesta! :) -Jonna

    VastaaPoista
  2. Voiii! :D ois ihan tuskaa. :) ja on tosissaan ihan epäreilua, kun tietää että kun sieltä ostaa, niin olisipahan vähän jotain erilaista. :) ja tosissaankin käytät! ;)

    VastaaPoista
  3. Miten voisin olla Disney mainen

    VastaaPoista