keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Suit 'n' Tie

Ihanaa kevättä kaikille! :)

Selailin tuossa minun vanhoja tekstejä, ja kauhukseni huomasin, että vaikka valmistujaispukeutumisesta olen kirjoittanut, en siihen pukuja ole liittänyt mitenkään. What a horrible mistake. Korjataan siis asia!
(Naisten YO pukeutumis vinkit löytää; http://eimitaanpaallepantavaa.blogspot.fi/2012/05/ohjeita-yovalmistujis-juhliin.html )

Ja tähdellisempää aikaahan tähän ei ole kuin nyt, kun pukukausi alkaa. Kiersin Kajaanin pukukauppoja, ihan mielenkiinnostani, ja että voisin täällä blogissa kertoa, mitä mistäkin löytyy ja millä hintaa. Oli ilo huomata, että jokaisessa liikkeessä minut otettiin hirmu hyvin vastaan ja myyjät olivat iloisia ja hyviä asiakaspalvelijoita. Valikoimaa löytyy myls paljon näin pieneksi kyläksi , mikä yllätti minut ällikällä.

Jokaisessa liikkeessä kysyin samat asiat;

-Hintaluokka. (Tämä on tehny niin ,että millä hinnalla saa halvimman setin, ja kalleimman setin, kun setti sisältää puvuntakin, puvunhousut, kauluspaidan ja solmion)

- Kokoskaala (Puvun koko, eli yleensä välillä 44-74, sen jälkeen suluissa "paitakoko", mitä se NOIN vastaa)

-Materiaalit

- Mitoitus/Malli vaihtoehdot (Kirjaimin ja selitettynä)

- Kyseisien liikkeen pukujen merkit

- Vapaa muotoinen "muuta lisättävää" kysymys. :)

Haluan vielä yleisesti kertoa puvun valinnasta. Jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta puvun ostamisesta, ja et todellakaan tiedä kokoasi, pyydä ammattilaisen apua. Sen sijaan että sovittelet kaupassa satunnaisesti eripukuja, jonka mitotuksesta et tiedä mitään, ammattilainen saattaa löytää sinulle sopivan puvun n.15 minuutissa.(Pakko mainita, koska tiedän, että teille miehille vaatekaupassa käynti ja vaatteiden sovittaminen ovat yleensä aika mörkö ;))

Puvun istuvuudesta tiivistetysti. Se istuu hyvin, kun se ei vedä vekkejä minnekkään, eikä kuitenkaan myös näytä siltä että ylläsi olisi lainavaate. Hartialinjan tulee olla sulava, hihojen sopivan mittaiset, samoin myös housujen, takin helman jne. HUOM!! Puvun takissa EI soudeta, eli sovittaessa ei tehdä sitä hartioiden pyörittely liikettä. Puvun ei ole tarkoitus edes toimia niin. Puvun istuvuus katsotaan siten, että sovittaja seisoo kiltisti paikallaan. Hartiaan jää kyllä tarpeeksi liikkumistilaa, kun puku on sopiva. :) Kasvunvara asiat ovat vähän niin ja näin.. Varsinkin nuorille pojille on vaikea arvioida sitä kasvunvara kokoa, kun ei oikein varmaksi osaa sanoa mihin suuntaan poika kasvaa.Toisaalta, kun puku kerran ostetaan, kannattaa ostaa koko joka näyttää oikean kokoiselta edes kerran. :)

Kauluspaidoista vielä lyhyesti. Laatuun kannattaa panostaa. Parempi laatuisempi kauluspaita on yleensä miellyttävän tuntoinen, ja pitkä ikäisempi. Kauluspaita valitaan kaulanympäryksen mukaan. Sen voi mitata jo kotona, sitten että katsoo ettei mittanauhan alle jää mitään, ja että hengitysvaraa jää sopivasti (n. sormen/2verran) Tai, liikkeessä mittaaminen onnistuu yhtäalailla :) Vinkki; Hyvän kauluspaidan tunnistan viimeistellyistä napinlävistä.


Huuu <3
Puku viimeistellään vyöllä, kalvosinnapeilla, solmioneulalla ja tietenkin solmiolla. Vaihtoehtoisesti voit myös käyttää mirriä. HUOMIO NYT VALMISTUVAT POJAT!! kauppoihin on nyt tullut YO- mirrejä vaihtoehtona tavalliselle YO- lakille!!! Lue: ps. tytöt tykkää mirreistä. nimim. sydän suli kun näin yo-mirrin. <3 Taskuliina on myös aika must-have. Haluan myös rikkoa käsityksen siitä, että krakan ja taskuliinan pitäisi olla täysin samanlaiset ja samanväriset. Ei tarvitse. piste.

Haluan myös painottaa sitä, että laatua kannattaa ostaa. Monesti hintaero ei ole niin kamalan suuri halvimman ja kalleimman välillä. vaikka sitä pukua ei käyttäisikään kuin "kerran kolmessa vuodessa", säilyy laadukkaampi puku paremmin.

...Tämä oli minun lyhyesti. :D

Siirrytään siis pukuvalikoimaan Kajaanin seudulla. Soitin vielä lisä bonuksena Oulun Pukumieheen, koska kyseinen liike kiinnosti minua henk.kohtaisesti. Oulu on myös vielä shoppailu etäisyydellä, jos käy niin että kajaanista pukua ei löydykkään.

Arola

Hintahaarukka; noin 400€-500€.
Turo Tailor

Kokoluokka;46-64 (eli n. S-4XL)

Materiaalit; löytyy villa/polyesti pukuja erisuhteilla, esim 60%villa, 40% polyesteri. Eli siis täysin 100% villapukua ei ole, mutta muutamissa puvuissa löytyy myös elastaania, joka lisää käyttömukavuutta.

Mallit; B C D (solakka, normaali, tanakka)

Merkit; Turo Tailor

Muuta ; pukuvalikoimassa löytyy nyt esin. harmaita ja vaaleita pukuja. Kauluspaitoihin on myös tullut lisää väriä, esim keltaisita, turkoosia, ja muita kirkkaita värejä. Kalvosin nappeja tai solmioneuloja ei ole arolassa tarjolla. Jos sopivaa pukua ei löydy, Arolassa on myös mahdollisuus omelihjanpalveluihin

Asurepo

Hintaluokka; n.200€-400€
Buzo

Koot; 44-72 (XS-6XL), plussaa myös se, että jos sinun kokosi puuttuu juuri sillä hetkellä, oman kokosi saat liikkeeseen 3päivän sisällä!

Materiaalit; Villa/Polyesteri suhteita, löytyy myös 100%villa

Mallit; B C D ( solakka, normaali, tanakka)

Merkit; Buzo

Muuta; valikoimasta löytyy myös lyhyellä hihalla olevia malleja. Unohdin liikkeessä kysyä korutarjonnasta :< Asu Repo on Kajaanin ainoa pukuliike, mistä löytyy Isoille miehille pukuja.


Dressmann

Dressmann
Hintaluokka 180€-399€

Koot 44-62 (XS-3XL)

Materiaalit; Villa/polyesteri, 100% villa


Mallit; Pukuja löytyy niin lyhyelle, normaalipituselle, sekä pitkälle miehelle. Valikoimassa on myös Slim fit- pukuja, eli sivusta kavennettuja.

Merkit; Dressmannin omat puvut

Muuta; Paidoissa löytyy nyt hirmuhyvin värejä sekä malleja (suora/slimfit) kravaatteja myös suuri valikoima. Dressmannilta saa myös kalvosinnappeja sekä solmioneuloja. Ompelijanpalvelut myös käytössä. Kuopiosta löytyy lähin Dressmann XL liike, jossa vaatteita löytyy 9XL:n asti, eli suurinkin mies löytää pukunsa sieltä.

La Fété (Puku vuokraamo)
Cavalier

Hintahaarukka 86€-163€, solmio erikseen, hintaan ei sisälly puvun peseminen. Vuokraus aikaa on 4-5vrk (SOL:in hinnaston mukaan puvun pesu n.34€)

Kokoluokka 44-66 (XS-4XL)

Materiaalit Villa/polyesteri, Villa/viskoosi

Mallit; Normaali, sekä slimfit, Bonjour

Merkit; Cavalier

Muuta: Pukuja saa myös mittatilauksella, Eli tämä on loistava vaihtoehto "atleettisille" pojille, joilla on valtavat hartiat, mutta pieni vyötärö. La Fétéltä löytyy myös kalvosinnapit ja solmioneulat.

Kino
Sokos

Hintahaarukka 190€-490€

Kokoluokka; 42-60 (XS-3XL)

Materiaalit Villa/polyesteri, Nano käsitellyt puvut, ja puvut joissa mukana myös Elastaania. Mistään muualta Kajaanista en löytänyt tuota Nano-pukua. Eli siis likaa hylkivä. Materiaalina todella kivan tuntoinen.

Mallit; B C D (solakka, normaali, tanakka), valikoimassa myös Slim fit pukuja.

Merkit; Turo Tailor, Buzo, Kino, Red Label

Muuta, Sokokselta löytyy hyvä valikoima niin merkkejä kuin malleja. Paitoihin ja solmioihin on tullut paljon kirkkaita värejä. Sokokselta löytyy myös pukukengät.

Pukumies (Oulu)
Hugo Boss

Hintahaarukka 180€-850€

Koot 44-74 (XS-6XL)

Materiaalit Villa/polyesteri/elastaani. On myös 100% villapukua.

Mallit: Pukumiehellä on ihan superlaaja mallivalikoima, esim Turolta löytyy 11 eri vartalotyypille puvut! Plus slim fit yms.

Merkit; Boss, Tiger, Turo, Red Label, Selected, Sandy

Muuta: Pukumiehellä myös järjestetään mittatilaus päiviä, jolloin puvun saa täysin omien mittojen mukaan.  Turo Tailor valmistaa puvun. Silliin saa myös valita itselleen mieluisen materiaalin yms.


Tässäpä nämä tällä erää :) Iso kiitos ja kumarrus kaikille ihanille asiakaspalvelijoille, jotka auttoivat minua tämän kyselyn kanssa. Toivon, että joku löytää apua puku kysymyksiin tästä bloggauksesta, ja jos ei, kommenteissa saa kysyä lisää, tai, minut löytää myös Kajaanin Dressmannilta. ;)

Ps. Shoppailulakko kohta ohi, huhh. <3 Aika kidutusta oli tuo kauppojen kiertely, kun mitään ei saanut ostaa. :D Nyt sitten onkin taas lista asioita mitä tarvitsen.

Lupasin silloin tammikuussa kuvat synttäribile asusta, joten tässä nämä nyt on. (Ajallaan, kuten aina... ;))
Mekko H&M, bolero Seppälä, alla Marlies Dekkers


Ja päivän asu. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti