maanantai 3. kesäkuuta 2013

Miesten shoppailuopas!


Hei taas!

Ajattelin vähän kirjoitella taas miehille (sekä hieman naisille) miesten pukeutumisesta. Olen nyt täysin hurahtanut miesten vaatemaailmaan, kyllä, osin työnkuvan takiakkin. Osin myös siksi, että ylläytin, kuinka paljon google haulla on haettu "miesten muoti"- sanaa, ja päädytty tälle sivulle. Joko miehiä kiinnostaa muoti oikeasti, tai sitten naiset tutkivat asiaa. Kuitenkin, asiasta tulee nyt siis lisää tekstiä. Asiakaspalvelussa tulee myös nähtyä kaikenlaista, joten kirjoittamisen aihetta on tullut nyt taas sen verran, että on aika tuoda asia julki.Yleisestikkin, moni suomalainen mies ei tykkää tehdä vaateostoksia. Koska se vie aikaa, vaatteita pitää sovittaa, omaa kokoa ei löydy, eikä olla täysin varmoja, että mikä käy minulle, ja sitten vielä on se tekijä, että mitä emäntä/naiset/kaverit ajattelee jos ostan tämän vaatteen. On kuitenkin ollut kiva huomata, että miehet ovat nykyään hieman rohkeampia, mitä tulee muotiin ja värikkäisiin vaatteisiin. Kaupassa myös ikäänkuin "Guy code" sanoo, että jos kolmannen sovituskerran jälkeen ei löydy sopivaa, kävelen kaupasta ulos. Ja kaupassa ei saisi mennä varttia pitempään. :D Mutta tämä on siis totta joidenkin kohdalla, ei todellakaan kaikkien. En halua yleistää. :)

Eli mitä miehen kannattaa miettiä kun hän menee ostoksille?

1. Mitä sinulta puuttuu? Saatat lähteä farkku ostoksille, mutta mieti, tarvitsisiko samalla vaikka uusia paita varastoa? Kun ostat kerralla kaappia kuntoon, sen vähemmän sinun tarvitsee käydä vaateostoksilla ;)

Tumblr_lz9g77bchr1qzschgo1_500_large

2. Jos et ole varma koostasi, tai siitä mitä välttämättä täysin etsit, pyydä kaupan henkilökuntaa apuun. Kaupassa käynti on yleensä nopeampaa, kun ammattilainen löytää koon kerralla, ja tietää missä kohdin kauppaa etsimäsi vaate on, ettei tarvitse penkoa kaikkia mahdollisia rekkejä itse läpi. Helpottaa kummasti :) Myös, valitettavasti, sovittaminen on hyvä asia. Harmittaa kotona nähdä, että housuthan olivat aivan liian isot, ja juosta sitten kauppaan uudestaan.


3. Osta sitä, mikä tuntuu sinusta hyvältä. Tämä koskee myös naisia, jotka tulevat miesten mukaan shoppailemaan. On tärkeää, että vaate tuntuu sinulta, että se ei jää kaapin pohjalle lojumaan. Harmittavan usein näkee sitä, että mies löytää itselleen mieluisen paidan/housut tms. mutta emäntä kailottaa isoon ääneen, että hyi, ethän sinä tuota voi käyttää, se on keltainen/ väärän mallinen yms. Mies menee nolona sovituskoppiin takaisin ja ottaa sen mustan paidan, kun emäntä sanoi niin. tämä yleensä kärjistyy siihen, että miehet eivät uskalla ostaa edes boxereita, ennen kuin kysyvät emännältä luvan. Elikkä miehet, pitäkää päänne ,ja kertokaan, että myös minulla on oma maku vaatteiden suhteen.


4. Laatua kannattaa myös miettiä ostoksilla. Kun ostat ehkä pari euroa kalliimman paidan, joka on tehty laadukkaammasta materiaalista, se myös todennäköisesti kestää pitempään kulutusta. Jälleen, vältyt jatkuvalta shoppailulta, ja paremman materiaalit myös yleensä tuntuvat kivalta päällä. :) Tietenkin tämä myös riippuu käyttötarkoituksesta. Jos tiedät että jotain pitää uussata pian tai usein, valinta on sinun :)

Arvon naiset, tämä kohta on teille;

5. Kun saatte vihdoin miehenne vaatekauppaan, älkää innostuko liikaa. Mies ei yleensä tykkää sovittaa kaikkia vaatteita mitä kaupasta löytyy. Kun pakotatte miehenne kokeilemaan tätä, ja vielä tätä, ja sitten vielä tätä, niin todennäköisesti häntä rupeaa v*tuttamaan tämä shoppailu, ja kynnys nousee jälleen kaupassakäyntiin. Kun siellä kestää ikuisuus. Toki, jotkut miehet pitävät tätä ihan ok asiana, ja ovat tyytyväisiä että kaikki hoituu kerralla. Mutta tunnustelkaa ja vähän miettikää miltä miehestä se oikeasti tunnostaa sillä hetkellä. Tämä pätee myös äiti/poika shoppailuun, pojalla olisi muutakin tekemistä kun sovittaa samoja farkkuja viidennenkerran. ;)

6. Myös minä ostan vaatteita miehelleni, ja monet naiset tekevät niin. Älkää kuitenkaan odottako, että miehenne haluaa käyttää sitä mitä tuotte kaupasta. Meillä on selkeä sääntö, että jos minä sieltä kaupasta jotain tuon, miehellä on täysi oikeus olla rehellinen, ja sanoa että tuota en käytä. Silloin palautan tuotteen, ja asia on ok. Älkää siis pukeko mieheänne kuin Ken-nukkea, miehelläkin on oma tyyli. Mitä tuumisit itse siitä, että  mies tuo sinulle vaatteita, mitstä et tykkää yhtään, ja sanoo että nyt on pakko käyttää kun toin tämän. Eikö toimisi? Nii-in. :)Tässäpä tärkeimmät. En halunnut kirjoittaa pitkän jaarittelun kautta, koska asia menee näinkin perille. :) Miesten pukeutumisesta on tulossa lisää tekstiä. Ihana avopuoliso vinkkasi, että entä jos kirjoittaisin miesten baari/illanvietto pukeutumisesta, että mitä sinne pitäisi/kannattaisi laittaa. Sound like a good idea? Ja hei, teiltäkin, lukijoilta, saa tulla vinkkejä, että mistä haluaisitte lukea. :) Kiitän ja kumarran jälleen. Tai kiitos ja anteeksi! ;)

(ps. Myös uusia vaatteita on kertynyt, jotan voisin kuvitella kuvaavani niitä jokin päivä ;))

4 kommenttia:

 1. Viehättävät naiset ovat opettaneet shoppaustyylistään Pleieri blogin ylläpidolle ÄLÄ käy ostamassa vaatteita "minulta puuttuu tämä vaate" tyylisesti. Tai osta paljon kalliita vaatteita ja sitten käytä niitä yhdistelemällä.

  Viehättävät naiset ovat opettaneet Pleieri blogin ylläpidolle, Osta vaatekokonaisuus kerralla. Älä ajattele yhtään mitä vaatteita sinulla jo on tai ei ole. Sinun tulee ostaa täydellinen vaatekokonaisuus (kengät, vyö, kello, housut, paita, aurinkolasit, sukat jne.) Ostamalla vaatteita vaatekokonaisuus kerralla saat optimaalisen tyylin, josta Pleieri blogissa puhutaan. Kyseiset vaatteet saattavat sopia muidenkin vaatteidesi kanssa mutta se ei ikinä ole ostamisen hetkellä tarkoitus.

  Tässä vielä tarkemmin Pleieri blogin pukeutumisneuvoja miehille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei tosi kiva blogi sulla! :) sinun pointtisi on oikein hyvä, ja itsekkin toki pidän ajatuksesta, että kokonaisuus ostettaisiin kerralla. Joskus kuitenkin on niin, että kaupassa miestä väsyttää, eikä yhtään vähempää voisi kiinnostaa shoppailu, tai valintojen tekeminen. Pulassa siis rohkaisen miehiä miettimään, että onko kotona jotain minkä kanssa toinen tuotteista sopisi paremmin. :)monesti tämä on helpottanut asiaa huomattavasti, ja kaupasta lähdetään hyvin mielin. :)

   Poista
 2. Eksyin tänne Pleierin kautta. Mielenkiintoinen tämä kirjoituksesi, tällaista on kaivattu :)

  VastaaPoista